Hajdú-Bihar

2013.01.18. 10:51

Elfogták az idősek kirablóit

Összehangolt akció keretében 2013. január 15-én a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ /TEK/ műveleti egységeivel közösen elfogták azokat a hajdúböszörményi férfiakat, akik a megalapozott gyanú szerint időseket raboltak ki Hajdúböszörményben.

Összehangolt akció keretében 2013. január 15-én a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ /TEK/ műveleti egységeivel közösen elfogták azokat a hajdúböszörményi férfiakat, akik a megalapozott gyanú szerint időseket raboltak ki Hajdúböszörményben. A 2012. év tavaszán kezdődött bűncselekmények során az elkövetők a többségében egyedül élő nyugdíjasokra éjszaka törték rá az ajtót, majd a lakást átkutatva ékszereket és készpénzt vittek el. Az időskorú sértetteket fenyegetéssel, néhány esetben bántalmazással kényszerítették értékeik átadására.

A megye rendőreinek összehangolt munkája, valamint a széleskörű adatgyűjtés eredményeként 2013. január 15-én hajnalban hajdúböszörményi lakásukban elfogták azokat a személyeket, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével. Tekintettel arra, hogy a férfiak erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már korábban összetűzésbe kerültek a hatóságokkal – valamint a rendelkezésre álló információk alapján feltételezhető volt, hogy szökésüktől tartani lehet –, ezért a nyomozók az elfogás végrehajtásához a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. Az elfogott férfiakat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra állítottak elő, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

Az őrizetbe vett 5 elkövetővel szemben (18-32 év közöttiek) a további eljárást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

A Debreceni Városi Bíróság 2013. január 17-én délután az elkövetők előzetes letartóztatását rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!