Hajdú-Bihar

2013.01.24. 08:00

Jól jön a lelki támasz is a tanyákon a hideg télben

Debrecen - A nagycsere-halápi református gyülekezet, a református szeretetszolgálat, a tanyagondnokok és a rendőrség is segített, hogy az adományokat megkapják a családok. Csaknem száz rászoruló kapott szerdán száraz élelmiszert.

Debrecen - A nagycsere-halápi református gyülekezet, a református szeretetszolgálat, a tanyagondnokok és a rendőrség is segített, hogy az adományokat megkapják a családok. Csaknem száz rászoruló kapott szerdán száraz élelmiszert. Az összefogás célja az volt, hogy a téli hónapokban, a főként idős és beteg emberek alapvető élelmiszerekhez jussanak.

A nagycsere-halápi egyházközség működésében a tanyagondnoki szolgálat három éve indult el. A maroknyi csapat nap, mint nap szállítja a tanyán élőket kórházba és ügyeket intézni. Jenei Zoltán lelkipásztor szerint az, hogy több szervezet is összefogott azt mutatja, mindenki felismerte, hogy a várostól elszigetelve élő embereknek szükségük van a segítségre. Ez az összefogás nem öncélú, hanem az emberekért van és elér hozzájuk – fogalmazott a lelkipásztor. „Mi, akinek Isten többet adott felelősséggel tartozunk azokért, akiknek kevesebb van”– tette hozzá.

„A január és a február ínséges időszak, ezért erre az időszakra is tartalékolunk adományokat” – mondta a szeretetszolgálat lelkészigazgatója. Balogh Barnabás hozzátette: lisztet, olajt, konzervet és tisztálkodási szereket osztottak ki a családoknak.

Sajtos Szilárd százados, tábori lelkész feladata, hogy a szeretetszolgálat kríziscsoportjának munkatársaként a bajban lévő embereknek segítsen. „Korábban a segélyszervezetek számos alkalommal támogatták a katonák között végzett munkámat, most próbálom viszonozni a segítséget. A tanyán élő rászorulók nemcsak anyagi javakban szenvednek hiányt, hanem lelki támaszra is vágynak.”

A rendőrség, a vállalkozók, a tanyagondnokok és a családsegítők együtt közös erővel próbálnak segíteni a rászoruló embereknek. A rendőrök és a tanyagondnokok ismerik az erdőt és az ott élőket, a szeretetszolgálat gyűjtötte az adományt, a vállalkozók, vadászok és az erdészek pedig az autóikkal biztosították, hogy az adomány megérkezzen a családokhoz, hiszen az erdőbe a havas, esős időben személyautóval közlekedni szinte lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!