Hajdú-Bihar

2013.02.04. 10:32

Apróságok farsangja

Nyíracsád – Jelmezbe bújtak az apróságok a nyírségi település görögkatolikus egyházközségének szervezésében működő baba-mama klub farsangi mulatságán.

Nyíracsád – Jelmezbe bújtak az apróságok a nyírségi település görögkatolikus egyházközségének szervezésében működő baba-mama klub farsangi mulatságán. Szombat délutánonként anyukák és apróságaik gyűlnek össze rendszeresen, hogy a babák kortársaikkal, az anyukák pedig egymás között töltsenek egy kellemes, tartalmas délutánt. Nem történt ez másként február első szombatján sem.

A változás mindössze annyi volt, hogy jelmezt öltöttek az apróságok, így nem virgonc babák, hanem indiánok, szerelők, hercegnők, királylányok, tigrisek, egérkék hallgatták az óvó nénit. A gyerekekkel Szabó Csilla óvodapedagógus személyében szakember foglalkozik szombatonként, aki évszakhoz, alkalomhoz, ünnephez illő versekkel, mondókákkal, mesékkel köti le a babák figyelmét.

Február 2-án természetesen a mesedélután a farsang és a gyertyaszentelő jegyében zajlott. Csilla óvó néni kézműves foglalkozással kedveskedett még a gyerekeknek, Tóth Elek parókus atya pedig egy vendég bűvésszel lepte meg őket.

HBN – KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!