Hajdú-Bihar

2013.02.06. 15:03

Összeomlik a tömegközlekedés, ha ez nem elszólás

Debrecen - Csak remélni lehet, hogy rosszul fogalmazott Pajna Zoltán alpolgármester, amikor a DTV-ben 45 autóbusz parkolópályára állításáról beszélt a 2-es villamos elindulását követően.

Debrecen - Csak remélni lehet, hogy rosszul fogalmazott Pajna Zoltán alpolgármester, amikor a DTV-ben 45 autóbusz parkolópályára állításáról beszélt a 2-es villamos elindulását követően. Ezt Varga Zoltán a DISZ városi képviselője mondta szerdai sajtótájékoztatóján hozzátéve, jelenleg a 31-es és 32-es vonalon csúcsidőben 14 jármű közlekedik, amelyek nagyobb részét kiváltja majd az új villamosvonal beüzemelése. Ám még ezekből sem vonható ki mind, hiszen a 32-es érinti a távolsági buszpályaudvart, és ez a jövőben sem változhat jó ideig.

Másrészt a DKV Zrt. jelenleg üzemelő 140 autóbuszának egyharmadát leállítva összeomlik a helyi tömegközlekedés - véli a képviselő. Érthetetlennek tartja ezt a víziót azért is, mert a Cívisbusz konzorciummal megkötött közszolgáltatási szerződés értelmében évente egy milliárd 81 millió kilométer után kell fizetni a buszokat bérbeadó Inter Tan-Ker Zrt.-nek, s ez akkor is annyi marad, ha a futásteljesítmény egyharmaddal csökken. A sok évre lekötött mennyiség is felveti felelősség kérdését, illetve a szerződés módosítás szükségességét - a DISZ álláspontja szerint.

 

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!