Hajdú-Bihar

2013.02.05. 10:45

Puha cipő és laza nadrág

Debrecen - Vezetéstechnikai oktató téli öltözködési tippjei a biztonságos járművezetéshez.

Debrecen - Vezetéstechnikai oktató téli öltözködési tippjei a biztonságos járművezetéshez.Télen nemcsak hasznos vezetéstechnikai trükkökkel, hanem megfelelően kiválasztott öltözettel is hozzájárulhatunk a biztonságos vezetés megteremtéséhez, hívja fel a figyelmet a Groupama Garancia Biztosító. Bár sokan tudják, mégis kevesen figyelnek oda a cipő talpára, a nadrág hosszára vagy a kabát vastagságára, mielőtt beülnek a volán mögé.

Cipő és nadrág

Legyen egy váltás cipő az autóban, amely vékony talpú és könnyű viselet. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor mindenképpen érdemes arra figyelni, hogy lapos talpú, nem túl merev anyagból készült cipőt viseljünk, amely engedi a láb finom mozgásait, hiszen ez a pedálkezelésnél elengedhetetlen. Mindenképpen kerülni kell – vagy a vezetés idejére cserélni – a vastag talpú hótaposó csizmákat és bakancsokat, mert ezekben kevésbé érzékeljük a pedálokat és emiatt, illetve a méretükből adódóan is előfordulhat, hogy egyszerre két pedálra is rátapos vele az óvatlan sofőr.

Két fontos szempont alapján válasszunk nadrágot: az első, hogy ne legyen olyan szűk vagy bő, amely korlátozza a láb mozgását, a második pedig, hogy olyan hosszú legyen a szára, amely nem akad bele a cipő sarkába.

Az a legfontosabb, hogy komfortosan érezzük magunkat vezetés közben, ez egyaránt igaz arra, hogy ne korlátozza a kabátunk a szabad mozgást, valamint arra is, hogy ne legyen túlságosan melegünk, vagy ne fázzunk, mert mindkettő túlzottan elvonhatja a figyelmünket a vezetésről. Figyelni kell továbbá arra is, hogy a tenyerünk mindig legyen szabadon, tehát ne lógjon bele a kabátunk ujja.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!