Hajdú-Bihar

2013.02.20. 17:39

Sáros utcák a Júlia-telepen

Debrecen - „Mikor lesz már aszfaltozott, kulturált, XXI. századi közlekedés a Júlia telepen? Meddig várjunk és közlekedjünk a sárban, mocsokban? Miért »mostohagyermeke« ez a városnak?” – fordult hozzánk egy olvasónk, képet is mellékelve a február 18-i állapotról.

Debrecen - „Mikor lesz már aszfaltozott, kulturált, XXI. századi közlekedés a Júlia telepen? Meddig várjunk és közlekedjünk a sárban, mocsokban? Miért »mostohagyermeke« ez a városnak?” – fordult hozzánk egy olvasónk, képet is mellékelve a február 18-i állapotról.A fenti problémáról már többször írtunk lapunkban, az alapvető ok azonban évek óta ugyanaz: az utcák keskenyek.

– A Júlia-telep utcáinak szilárd burkolattal való ellátása a rendezési tervnek megfelelő 12 vagy 16 méter széles utcák kialakítása után történhet meg. Ahol ez megvan, ott az aszfaltozás folyamatosan, a város költségvetésének függvényében zajlik – mondta Becsky Tibor, a terület önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP). – A lakók ezt azzal mozdíthatják előre, ha a rendezési tervnek megfelelően az ingatlanjuk kerítését a rendezési tervben előírt vonalba helyezik át.

A Kard utcán tavaly kiépült a csapadékvíz elvezető csatorna, mely – bár a föld alatt van és nem látszik – fontos közmű, mert az egész utcáról fogja elvezetni a vizet. Az utca aszfaltozását idén folytatnák, egészen a Zólyom utcáig. Szintén leburkolnák a Simon István utcát a Sámsoni úttól befele. Ezen tervek a 2013-as költségvetés elfogadása után válhatnak véglegessé, melyről február 28-án tárgyal a közgyűlés. A többi utcát továbbra is zúzott kővel való útstabilizálással, gréderezéssel próbálják járhatóvá tenni – tájékoztatott a képviselő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!