Hajdú-Bihar

2013.03.21. 17:49

A boldogság nagykövete Debrecenben

Debrecen - Nick Vujicic a cívisvárosban április 20-án mutatja be, hogyan kell boldog életet élni.

Debrecen - Nick Vujicic a cívisvárosban április 20-án mutatja be, hogyan kell boldog életet élni.A világhírű motivációs tréner és prédikátor, a kéz és láb nélkül született Nick Vujicic, a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására április 18-20-a között Magyarországra látogat. A tréner 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, melynek célja, hogy az embereket megtanítsa küzdeni, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat.

Példa értékű élet

Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője elmondta: Nick egész eddigi élete példa arra, hogy karok és lábak nélkül is lehet boldog és értelmes életet élni, sérült emberként is lehet életcélokat találni, s azokat megvalósítani. Megmutatja mindannyiunknak, hogy noha testi fogyatékossággal él, még sincs akadály az ő életében. Ez az a hozzáállás, amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány is zászlajára tűzött, s amely ebben az évben Nick Vujicic előadásainak köszönhetően még több magyar emberhez jut el, legyen sérült vagy ép.

– Nekünk – sérült embereknek – különösen fontos, hogy megmutassuk, képesek vagyunk értékteremtő munkára, tevékenységre, ahogy Nick is írja az egyik könyvében: „miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van”. Hisszük, hogy a „nemadomfel lelkületre” mindenkinek szüksége van Magyarországon” – fűzte hozzá.

Jótékony célokért

A debreceni közönség Nick Vujicic-el április 20-án a Főnix csarnokban találkozhat, ahol a világ első sérültekből álló gospel kórusa is fellép. Az előadások különlegessége, hogy a jegybevétel jótékony célokat szolgál, hiszen a Nem Adom Fel Alapítvány a teljes összeget az Óbudán felépülő, Magyarország első passzívházként működő szociális intézményének létrehozására fordítja, mely lakóotthonként fog funkcionálni fogyatékos emberek számára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!