Hajdú-Bihar

2013.03.12. 10:12

MSZP: Ne kísérletezzenek a falvak közműcégein!

Debrecen - Az MSZP szerint nem kellene megvárni, amíg csődbe mennek: sávos közműadót javasolnak.

Debrecen - Az MSZP szerint nem kellene megvárni, amíg csődbe mennek: sávos közműadót javasolnak.A kisebb településeken jellemzően önkormányzati, vagy közösségi tulajdonban lévő cégek végeznek közszolgáltatást, s rájuk ugyanúgy érvényes a januártól bevezetett közműadó, mint a nagyvárosok biztos lábakon álló szolgáltatóira: a légvezetékek és a földben lévő hálózatok minden métere után 125 forintot kell fizetni. Ám, míg egy nagyvárosban 1 kilométer vezeték közműadója akár több száz lakásra oszlik, addig a falusias utcákon lehet,hogy ötven háztartás sem esik bele. A kis falvak kis szolgáltatói e teher miatt csődbe is mehetnek. Nem kellene megvárni! – fogalmazott Bánfalvi Győző az MSZP Hajdú-Bihar megyei Területi Szövetsége Elnökségének tagja.

Mint mondta, március 4-én frakciójuk törvénymódosítást kezdeményezett a parlamentben, de azt tárgysorozatba se vették, mondván, új törvényről van szó, megvárják az első tapasztalatokat. Bánfalvi Győző és pártja szerint ez igen kockázatos hozzáállás. Javaslatuk sávos adóztatásra vonatkozik – a lélekszámhoz alkalmazkodva.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!