Hajdú-Bihar

2013.04.25. 18:11

Őrsöt nem, biztonságot viszont ígér

Debrecen – „Az elrettentő vizuális élmény mellé még szexuális szolgáltatást is kínálnak”.

Debrecen – „Az elrettentő vizuális élmény mellé még szexuális szolgáltatást is kínálnak”.Pozitívan fogadta a közgyűlés a debreceni rendőrkapitány múlt évről szóló közbiztonsági beszámolóját. A részletes tájékoztató általunk sarkalatosnak tartott pontjaira a későbbiekben kitértünk.

Dr. Uzonyi Attila ezredes a csütörtöki ülésen kiemelte: egy évvel korábban célul tűzték ki a maguk számára a betöréses lopások visszaszorítását, s az ilyen bűnesetek 25 százalékos csökkenése révén sikerült is teljesíteni (1741 eset helyett 1312).

– Az idei évben abban szeretnénk előrelépni, hogy a büntetőeljárások a lehető leggyorsabban folyjanak le. Ennek érdekében parancsnoki szinten értékeljük, hogy az adott ügy befejezhető-e 30 napon belüli gyorsított eljárásban – közölte a rendőrkapitány, megemlítve, hogy a tulajdon elleni szabálysértések (ez alatt elsősorban bolti lopásokat értsünk) elkövetői őrizetbe kerülnek, vagyis egy-két éjszakán keresztül bizonyosan a rendőrségi fogda „kényelmét” élvezik. Uzonyi Attila megjegyezte: bizonyos átszervezések eredményeként külön szakalosztályok foglalkoznak a biciklilopásokkal, s ennek (is) köszönhető, hogy kevesebb rablás történik.

A Kurta utcán is tavaszodik

Két év nyugalom után az elmúlt másfél hónapban ismét többen kínálnak szexuális szolgáltatást az elrettentő vizuális élmény mellé a Kurta utcán és a 4-es főút bevezető szakaszán – vázolta Mazsu János (Fidesz) az ottani lakosokat nyugtalanító helyzetet a kapitánynak, aki szerint a bírság nem rettenti vissza az örömlányokat, kizárólag a folyamatos őrizetbe vételek és a bíróság által kiszabott elzárások vezetnek eredményre.

Kulcsár Gábor (Jobbik) a Csapó utcán és az Árpád téren lakók nevében köszönte meg, hogy a területen érezhetően fokozódott a rendőri jelenlét, de mindjárt őrs telepítését is szorgalmazta az eredmény megtartása érdekében. Uzonyi Attila azzal nyugtatta meg, hogy eszükben sincs változtatni az Árpád téri úgynevezett mozgóőri szolgálaton (hasonló csak a Kossuth és a Petőfi téren működik), de őrsalapításon nem gondolkodnak.

Asbóth Endre (Fidesz) a kerékpárosokra gondolva szeretett volna többet megtudni arról, milyen tendenciák jellemzik a biciklis közlekedést. – Egyre többen ülnek nyeregbe, de nem tekinthetünk el a folyamatos ellenőrzésüktől. A reggeli jelentések között mindig olvasok két-három ittas kerékpárosról, s az autósok után a biciklisek okozzák a legtöbb balesetet. A világítás és a láthatóság mellény hiánya miatt szintén gyakran kell intézkednünk – válaszolta az ezredes.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!