Hajdú-Bihar

2013.05.09. 08:23

Természetvédelem házunk körül - létesítsünk élővilágbarát kertet!

Debrecen - A biológiai sokszínűség ezer arcából egyet ragad meg a cím, s ezzel is nagyobb odafigyelésre szólít fel a Rónaőrző Természetvédelmi Egyesület a Madarak és fák napja közeledte alkalmából.

Debrecen - A biológiai sokszínűség ezer arcából egyet ragad meg a cím, s ezzel is nagyobb odafigyelésre szólít fel a Rónaőrző Természetvédelmi Egyesület a Madarak és fák napja közeledte alkalmából. Ma, csütörtökön 18-20 óra között Debrecenben a Nagytemplom mögötti Romkert Cafeban többet is megtudhatnak a projektről az érdeklődők, s megnézhetik az erről készült filmet.

Előzetesen itt csupán annyit, hogy, a „Svájci-magyar biodiverzitásvédelmi projekt” keretében a biológiai sokszínűség ezer arcát kívánja a Magyar Természetvédők Szövetsége és hat partnerszervezete, közte a Rónaőrző Természetvédelmi Egyesület (továbbiak: E-misszió Egyesület, Csemete és Beretzk P. Egyesület, Budapesti Természetbarát Szövetség, Csalán Egyesület, Kerekerdő Alapítvány) ha nem is ezerféleképpen, de hat témában, az ország hat különböző helyszínén bemutatni. A kampánnyal a zöld szervezetek célja, hogy az emberek felismerjék a sokféleség fontosságát és bekapcsolódjanak helyi szinten annak védelmébe ill. természeti kincseink tudatos használatába.

A ma esti előadás címe: Mit tehetünk a biodiverzitás megőrzéséért – adta hírül a Naplónak Gyarmathy István titkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!