Hajdú-Bihar

2014.05.29. 15:31

Anatómia vizsga után reality show!

Nyíregyháza - Patrícia, a fogorvostan hallgató a Miss International Hungary középdöntőjében várja a lájkolásokat.

Nyíregyháza - Patrícia, a fogorvostan hallgató a Miss International Hungary középdöntőjében várja a lájkolásokat.Csernijenkó Patrícia nem először szerepel portálunkon. Két esztendeje számoltunk be arról, hogy a lapunk által szervezett Miss Kelet-Magyarország versenyen tizenhét esztendősen nyerte meg a felnőtt kategóriát. Már akkor is rutinos modellnek számított, hiszen előtte a Miss Középiskola siófoki megmérettetésén, harmadik helyen zárt, majd a Miss Winter Face Hungary versengésében, a Moulin Rouge-ban második helyezést ért el.

Az elmúlt nyáron ismét portálunkra került, akkor boldogan mutatta azt az sms-t, amely jelezte: felvették a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karára. Eddig ez egy szép siker sztori, amelynek még nincs vége. Patrícia boldog egyetemistaként javában készül az elsősök nyári vizsgaidőszakára.

- Nagyon jól érzem magam az egyetemen. Bár sokat kell tanulni, de szerencsére jó a társaság így vidám hangulatban telnek az órák közti szünetek. Gyakran tanulunk közösen, eljárunk moziba, bowlingozni és időnként bulizni is – kezdte a beszélgetést Patrícia.

Eddig egy sima, egyetemista helyzetjelentés is lehetne, ám pár hete egy másik, komoly vizsgasorozatban is helyt kell állnia a csinos, bájos és okos ifjú hölgynek.

- Az elmúlt esztendőben beneveztem a Miss International Hungary szépségversenyre, részt vettem a felkészítő táborban, és huszonhárom másik lánnyal bejutottam a döntőbe. Már akkor eldöntöttem, hogy a következő megmérettetést is vállalom, a tavalyi verseny alatt szerzett rutinnal, tapasztalattal. Így is volt, jelentkeztem a versenyre és bejutottam a középdöntőbe, ami már javában tart - így Patti.

És nem is akármilyen a megmérettetés, hiszen a huszonnégy lánynak elindítottak egy reality showt. Ez azt jelenti, hogy minden hétvégén (péntektől vasárnapig) valamilyen feladatot kapnak a résztvevők, erről videó készül, ami felkerül a verseny honlapjára. Itt lehet szavazni a lányokra, illetve a legismertebb közösségi portálon pedig lájkolni lehet a kedvenceket a hivatalos oldalakon. Minden héten elbúcsúzik egy résztvevő, így végül tizenkét lány lehet ott a felkészítő táborban, melynek zárásként augusztus derekán jön a nagy döntő. Az a lány, aki megnyeri ezt a versenyt, Japánban fogja képviselni hazánkat a világversenyen.

- A hétvégeken érdekes és izgalmas programok várnak ránk, legutóbb a Fashion Awards Gálán voltam ott négy másik lánnyal – folytatta a verseny bemutatásával Patrícia. - Az ott megjelent sztárokkal kellett interjúkat készíteni, ott volt például Müller Péter, Dobó Kata, Müller Attila, az év divatbloggerének választott Parádi Gabi és az egyik világhírű stylist, Igor Deseatnikov. Ezekre a feladatokra szombatonként felkészítések is vannak, ilyenkor angol oktatáson veszünk részt, és a kamera előtti viselkedés illetve az interjú adás apró titkaiba is beavatnak minket.

- A közösségi oldalon is gyűjtjük a voksokat, minden héten fotóval kell feldolgozni, bemutatni, megragadni egy-egy témát. Ilyen volt az anyák napja, a családon belüli erőszak, a nemi tolerancia. Ezen a héten a téma a hétvégi fotózáson kapott Ipanema papucsokról szól, erről kellett selfiet készíteni, felrakni a világhálóra és persze várni minél több lájkolást. De a verseny nem csak a fotózásokról és oktatásokról szól, karitatív munkát is kell végeznünk. Én a debreceni Reménysugár Gyermekotthont támogatom, mert közel áll a szívemhez az árva gyerekek sorsa. Már többször voltam az óvodáskorú apróságoknál játszani, beszélgetni, most pedig egy gyermeknapot szervezünk számukra június közepére. Remélem sok örömöt tudunk szerezni nekik.

Ezek bizony valóban izgalmas elfoglaltságok, ám azért az egyetemről se feledkezzünk meg. A tanulás nem látja mindenek kárát?

- Szerencsére nem, mert eddig sikerült összeegyeztetnem a kettőt – adja a választ Patrícia. - Nekem mindkettő fontos, az én döntésem volt, hogy elindultam ezen a versenyen, amelyen - miként gondolom a többiek is - nyerni szeretnék és képviselni Magyarországot Japánban. Igyekszem megfelelni a kihívásoknak, remélem nagyon sokan támogatnak majd abban, hogy bejussak a legjobb tizenkettőbe, a döntőbe, ahol már a zsűrin múlik a döntés.

Patrícia reméli, hogy augusztus közepéig szinte semmi szabadideje nem marad. Pénteken az anatómiával nyitja a vizsgák sorát, aztán utazhat a fővárosba, részt vesz a rendezvényeken, készülhet és készítheti a feladatokat. Mit kívánhatnánk? Sikeres évzáró vizsgákat és egy őszi utazást a felkelő nap országába...

KM-ML

A Reality Showban a itt lehet szavazni Patríciára.

Tokiói finálé

A Miss International világversenyek sorában az ide az ötvennegyedik, és több mint hetven ország szépségkirálynői vesznek majd részt rajta. A nemzetközi döntő november 14-én lesz Tokióban, ahol a magyar színeket a Miss International Hungary győztese képviseli. A tavalyi hazai vetélkedést Ötvös Brigitta nyerte, aki Japánban végül az negyedik helyen végzett, ami az eddigi legjobb eredmény Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!