Hajdú-Bihar

2014.09.17. 08:43

Jegyzet: Fogott az aranytömb

<em>Nem tudok elmenni szó nélkül a kedden felröppenő hír mellett, miszerint, adóellenőr kopogtatott Klapka György üzletében: Berki Krisztián állítólagos 3 kilós aranytömbjének 27 millió forintos számláját kereste a NAV, amit az egyik nagy nézettségnek örvendő műsorban, a kislánya májusi keresztelőjére vásárolt. Kiderült az „aranytömböt” hungarocellből faragták és befestették.</em> Dankó Mihály jegyzete.

Nem tudok elmenni szó nélkül a kedden felröppenő hír mellett, miszerint, adóellenőr kopogtatott Klapka György üzletében: Berki Krisztián állítólagos 3 kilós aranytömbjének 27 millió forintos számláját kereste a NAV, amit az egyik nagy nézettségnek örvendő műsorban, a kislánya májusi keresztelőjére vásárolt. Kiderült az „aranytömböt” hungarocellből faragták és befestették. Dankó Mihály jegyzete.

Nem változik itt semmit a világ, én még emlékszem, amikor Isaurának, a szépséges rabszolgalánynak, a televízióban vetített Rabszolgasors című sorozat főszereplőjének, a felszabadítására pénzgyűjtést kezdtek az egyik település lakói. És még mondja valaki, nem hitelesek ezek a műsorok? Könnyen elhitte mindenki az aranytömböt is, és még sok mást is. Csakhogy más a valóság és más a játék. Sajnos napjainkban egyre többen (és valljuk be inkább a fiatalok), egyetlen és hiteles forrásnak a különböző „valóságshow”-ok szereplőinek viselkedését, az ott történteket, tekintik igaznak és követőnek. Nekik nem tűnik fel, hogy csak szemfényvesztés az egész, minden csak azért van, hogy odacsalják a nézőket, leültessék a képernyő elé, s majd a statisztikák birtokában, jó áron eladják a reklámokat.

Elképesztő, mennyi ilyen „csomagolt” információ zúdul ránk, s aki nem akarja, vagy nem is tudja eldönteni, mi az igaz, könnyen bepalizzák. Valóságnak tűnik! Igen csak tűnnek(!) azok az élethelyzetek. Tudom, ebben az agyonhajszolt világunkban jó kibúvókat találni, s elmenekülni. De az „Ábrándozás az élet megrontója” (már a költő is megmondta). Nem hinném, hogy korábban lehetett valakiből ilyen könnyen sztár mint manapság? De azt sem gondolhatja senki komolyan, hogy ennyire könnyen lehet pénzhez, hírnévhez jutni. (Bár a televíziók megcáfolnak ebben, mert ők abból csinálnak sztárt, akiből akarnak). A média nagyon könnyen és hamar felemel, de olyan könnyen el is enged, elfelejt. Mert mindig új kell a népnek, újabb és újabb kapaszkodó, hogy higgyék el, nem az a valóság, amiben ők élnek, hanem az, amit a képernyőn látnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!