Hajdú-Bihar

2015.01.09. 07:37

Jegyzet: Ha csak a lencsén múlna...

<em>Tesókám! Nekem rendbe lesz az esztendőm. Elsején bevágtam három tányér lencsét, halat viszont nem ettem. Igaz nem is volt. Lesz lóvé bőven - mondta a minap egyik ismerősöm.</em> Mán László jegyzete.

Tesókám! Nekem rendbe lesz az esztendőm. Elsején bevágtam három tányér lencsét, halat viszont nem ettem. Igaz nem is volt. Lesz lóvé bőven - mondta a minap egyik ismerősöm. Mán László jegyzete.

Persze ő is derült rajta, hiszen ha csak ennyin múlna az éves büdzsénk, akkor senkinek sem fájna a feje. Azoké viszont már hasogathat, akik valamiféle fogadalmat tettek, ám már pár nap alatt megszegték. Nem cigizek, leteszem a piát, fogyózni fogok, dobom a mixet...Nagyon sokan tettek ezekre nagyesküt. Nincs is ezzel gond, hiszen minden esztendő első napja fordulópont. A jól vállalóknak pedig valóban fordíthat is sorsukon, ha betartják az előbbi fogadalmak bármelyikét.

Mást is lehet megcélozni, olyanokat, amik még pénzbe sem kerülnek. Például azt, hogy optimistán, pozitívan nézünk az év elé. Nem csak a rosszat keressük mindenben, és másokban. Szeretteinket valóban szeretjük, készakarva nem bántunk meg senkit. Ilyen, apróságnak tűnő fogadalmakat is lehet tenni, hiszen a gondok, bajok úgyis jönnek majd maguktól, nem kell azok elébe menni. Az ígéret szép szó... tartja a mondás, és ez valóban így is van.

Ha fogadtunk, ha nem, igyekezzünk úgy múlattatni a napokat, hogy találjunk benne jót magunknak és mindenkinek. Így bár nem biztos, hogy könnyebb lesz az esztendő, de talán elviselhetőbb...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!