Hajdú-Bihar

2015.02.27. 08:17

Jegyzet: Fehér holló

<em>A minap úgy hozta a sors, hogy autóval mentem Nyíregyházáról Debrecenbe. Az új elkerülő útnál (Bocskaikert előtt) a cívisváros felé vezető utat választottam, hisz az információs tábla kizárólag ezt az irányt mutatta.</em> Györke László jegyzete.

A minap úgy hozta a sors, hogy autóval mentem Nyíregyházáról Debrecenbe. Az új elkerülő útnál (Bocskaikert előtt) a cívisváros felé vezető utat választottam, hisz az információs tábla kizárólag ezt az irányt mutatta. Györke László jegyzete.

Pár méter megtétele után azonban fel kellett ismernem, hogy gyakorlatilag megvezettettem, mert én a régi 4-es úton akartam megközelíteni a szomszéd megyeszékhelyet. Hogy a tábla miért tereli a gyanútlan autóst az elkerülő út felé – nem tudom. Én minden esetre úgy éreztem, átvertek.

Az „átverésshow” része mindennapjainknak. Az egyik szuper(hiper)marketben rendszeresen előfordul, a pénztárnál szembesül az ember azzal, hogy az árucikk nem annyiba kerül, mint amennyi az árcédulán szerepel. Általában lényegesen több. Aztán – jobb esetben – kérik az elnézést, hogy még nem cserélték ki a cédulát.

Persze, az is előfordul, hogy a pénztáros rámordul a vásárlóra, hogy „Na, mi lesz már, kéri, vagy nem?” Hanem pár napja eddig szokatlan dolog történt. Az egyik árucikk nagyon kellett, bár istentelenül felemelték az árát, gondoltam, megveszem ennyiért is. Csak amikor a blokkot tanulmányoztam, vettem észre, hogy lényegesen olcsóbb volt, mint amennyi az árcédulán szerepelt. Persze, ez olyan ritka, mint a fehér holló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!