Hajdú-Bihar

2015.02.10. 09:52

Jegyzet: Nemzeti nagycirkusz

Simicska „Közgép” Lajos oda piszkított (hogy egy honi klasszikust idézzek: „nem kicsit, nagyon”), ahonnan éveken át enni kapott. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Simicska „Közgép” Lajos oda piszkított (hogy egy honi klasszikust idézzek: „nem kicsit, nagyon”), ahonnan éveken át enni kapott. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

Az építőiparban és a médiában is érdekelt cégbirodalma esztendőkön át az állam emlőin hizlalta magát, az ország egyik legbefolyásosabb embere mégis úgy érezte, itt és most betelt a pohár: szaftos kirohanásában az ország miniszterelnöke ellen (is) fordult. A honi médiacézárnak a jelek szerint nem esett jól, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Főként annak fényében nem ízlik neki az új módi, hogy a (reklámadó bevezetése óta…) kormánykritikus RTL Klub terheinek csökkentését rebesgetik a jól értesültek.

A „mindenkit kirúgok” Lajos elindított egy lavinát (mikor máskor, hisz itt a síszezon), amit nehéz lesz a szőnyeg alá söpörni. Ez a lavina megállíthatatlanul görög tovább, sokakat maga alá temetve. A kimondott szavak az agyunkba égtek, lehet rajtuk csámcsogni, a lényegi rész azonban már egy jól lerágott csont. Az, hogy egyesek (legyenek akár politikusok, vállalkozók) nem szent meggyőződésükből képviselik azt, amit, hanem azért a pénzért, ami – így vagy úgy – a zsebükbe kerül. Vagy ahogy éppen most Simicska Lajos esetében kikerül onnan…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!