A hivatalossá válás útjára léptek böszörményi túzoltók

Hajdúböszörmény - Noha a képviselő-testület februárban az év elején önkormányzativá váló tűzoltósága megszüntetéséről döntött, a napokban javított: decemberig mégis tudja támogatni, sőt 14 millió forintot szavaztak meg a böszörményi városatyák a további működtetésre.

Hajdúböszörmény - Noha a képviselő-testület februárban az év elején önkormányzativá váló tűzoltósága megszüntetéséről döntött, a napokban javított: decemberig mégis tudja támogatni, sőt 14 millió forintot szavaztak meg a böszörményi városatyák a további működtetésre. Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere ezt azzal magyarázta, hogy a hivatásos őrs létrejötte a végcél, s úgy tűnik, közel a megegyezés. - A Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az önkormányzat, és a jelenleg köztestületi formában működő tűzoltóság is támogatja az elképzelést, sőt az utóbbit létrehozó egyesület már arról is döntött, hogy mit adnak át a hivatásosoknak.

Biztos feltételeket

A tűzoltóságnak helyet adó épület, a gépjárművek és eszközök a testületet létrehozó egyesület tulajdonában vannak, aminek tagjai közgyűlésen döntöttek mindazok átadásáról - tájékoztatott Töviskes Antal tűzoltó parancsnok. Jelenleg húsz tűzoltó munkahelye kérdéses, közülük 11-en főállásúak. Korhatár, alkalmasság és végzettség fog dönteni, hányan szolgálhatnak tovább tűzőrként hivatásosként- tudtuk meg. HBN     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!