Hajdúhadház hírei

2011.04.16. 13:00

Ma dönt a bíróság a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt őrizetbe vett tagjának előzetes letartóztatásáról

<p>Hajdúhadház - Szombaton dönt a Debreceni Városi Bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület pénteken, Hajdúhadházán őrizetbe vett öt tagját. A tárgyalás jelenleg is tart.</p>

Az öt férfit Hajdúhadház főterén vették őrizetbe pénteken este a rendőrök. A rendőrség álláspontja szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai fekete formaruhában járőröztek Hajdúhadházon, ezzel riadalmat, megbotránkozást keltettek a helyi lakosságban.

Szombaton döntenek az előzetes letartóztatásról

Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja azonban erről pénteken a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott: nem viseltek formaruhát, és aktivisták voltak az őrizetbe vett személyek, akik aláírásgyűjtésben segítettek. Hajdúhadházon ugyanis, ahol hétfő óta megerősített járőrszolgálatot lát el a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, aláírásgyűjtés folyik, hogy maradjanak tovább a polgárőrök a tervezett két hétnél.

A bíróság egyenként hallgatja meg az őrizetbe vett öt férfit, akiknek előzetes letartóztatásáról még szombaton dönt a Debreceni Városi Bíróság.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!