HAON lakóhelyem

2010.04.09. 13:36

Életveszélyesen hasba rúgta a srácot egy rendőr?

<p>Az agresszív, ellenszegülő fiatalt bántalmazhatta valamelyik egyenruhás Debrecenben.</p>

Hivatalos eljárásban történt bántalmazás gyanújával, egyelőre ismeretlen elkövető ellen folytat büntetőeljárást az ügyészségi nyomozó hivatal azután, hogy egy múlt hét végén előállított debreceni fiatalemberen elmondása szerint hasba rúgta őt egy vele szemben intézkedő rendőr járőr.

- A 22 éves férfin életmentő hasi műtétet kellett végrehajtani, miután szétrepedt a húgyhólyagja, és fertőzéstől lehetett tartani - tudtuk meg Szentgyörgyi Jánostól, a Kenézy Kórház szóvivőjétől. Hozzátette: a beteg állapota azóta stabilizálódott.

Jónáné Pocsai Edit, a megyei főügyészség vezetőhelyettese érdeklődésünkre közölte: az eddigi adatok szerint a büntetőeljárásnak egy gyanúsítottja lesz. - A hivatalos eljárásban történt bántalmazás tényét már igazoltuk, most az orvosszakértő véleményére várunk, ami eldönti, hogy a tettest az említett bűncselekmény mellett milyen fokú testi sértésben vonjuk felelősségre. Az eredmény a jövő vagy az azt követő héten születhet meg, akkor a gyanúsítotti kihallgatás is megtörténhet - tájékoztatott a főügyészhelyettes.

A rendőrök azért intézkedtek a férfivel szemben április 2-án este, mert egy lámpánál álló autóban ülve ordítozott lehúzott ablaknál. - A járőrök igazoltatni kívánták, de ő megtagadta azt és agresszíven viselkedett. Előállították, majd mentőt hívtak hozzá, mivel hasi fájdalmakra panaszkodott - mondta dr. Kiss Katalin, a debreceni rendőrkapitányság szóvivője. 

Az őrnagy úgy nyilatkozott, hogy jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt szabálysértési eljárást folytatnak a fiatal ellen. Ezt a szabálysértést 50 ezer forintig terjedő pénzbüntetéssel lehet szankcionálni. 

- Ratalics László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!