HAON lakóhelyem

2012.08.22. 09:08

Kétnapos akció az utakon

Debrecen - A kontinentális ellenőrzés során a főszerep a traffipaxoké.

Debrecen - A kontinentális ellenőrzés során a főszerep a traffipaxoké.- A sebességtúllépőkre koncentrálnak a rendőrök a kedden és szerdán zajló „TISPOL-akció” során – tájékoztatott Kovács Károly, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A százados közlése szerint Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is a sebességtúllépés a legfőbb baleseti ok. Országos szinten évek óta az összes személysérüléses közúti baleset 25-30 százaléka, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig közel fele vezethető vissza a gyorshajtásra.

Kovács Károly elmondta: Hajdú-Biharban idén eddig – az elsődleges adatok szerint – 113 baleset történt a helytelen sebességválasztás miatt (a múlt év hasonló időszakában 135). Ez az összes baleset (446) negyede. Mivel tavaly ekkor már 467 balesetnél jártunk, megállapítható, hogy a helyzet kedvezően változott (ez igaz a gyorshajtásos balesetek alakulására is).

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a két nap során figyelmük kiterjed az ittas vagy bódult állapotban történő vezetésre, az övhasználatra, a mozgásban elkövetett szabálysértések, illetve a körözött személyek, járművek, tárgyak felderítésére, a hatósági jelzések, a műszaki kritériumok, a rakományok rögzítésének ellenőrzésére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!