haon-sportoldal

2008.12.28. 16:50

Biztató helyzetben a Tajtavill

<p>St. Gallen – Az elmúlt évhez hasonlóan a Tajtavill-Nyíradopny alakulata a svájci St. Gallenben felkészülési tornán szerepel egy nemzetközi tornán.</p>

A kétnapos megmérettetésen hat csapat méri össze erejét 2X20 perces mérkőzéseken. Karácsony első napján indult útnak autóbusszal a tajtavilles különítmény, és a tervek megfelelően másnap kora délután érkeztek meg a festői szépségű városba.

Miután a csapat elfoglalta szálláshelyét a minden igényt kielégítő hotelben, Köstner Vilmos vezetőedző másfél órás edzést rendelt el a gárda 16 játékosának az újonnan épült helyi atlétikai centrumban – tudatta a Haon-nal Tajta János, a klub elnöke a helyszínről.

A tréning után vacsora várt a hölgyekre, majd a pihenés következett, ugyanis másnap megkezdődött a Stadtwerk nemzetközi kézilabdatorna.

 Csípett a dijoni

A Tajtavill-Nyíradony a házigazda LC Brühl ellen kezdte a sorozatot s magabiztosnak mondható, ötgólos győzelmet aratott a svájciak ellen. A hajdúsági csapatban Sopronyi Anett szerezte a legtöbb gólt, az Európa bajnokságot is megjárt átlövő 5 találatig jutott.

A második mérkőzésen már nem ment ilyen jól a nyíradonyiaknak, igaz az ellenfél is más kategóriába tartozott, mint a svájci alakulata, hiszen a francia Dijon szinte minden évben biztos résztvevője a nemzetközi kupaküzdelmeknek. A Tajtavill a gallok ellen csak 15 gólig jutott, ami kevés volt az üdvösséghez, ugyanis a Dijon nem csak védekezésben, hanem támadásban is a magyar csapat fölé nőtt, és így ötgólos vereséget szenvedtek Köstner Vilmos tanítványai.

A Dijon ellen a legeredményesebb tajtavilles játékos Kudor Kitti és Sopronyi voltak 3-3 góllal. A következő meccsre egy egészen más nyíradonyi csapat futott ki a pályára, a szerb Belgrad ellen ötletesen és gólerősen kézilabdáztak a hajdúságiak.

Főleg az ifjú Varsányi Nóra volt elemében, aki egymaga hatszor zörgette meg a szerbek hálóját, de örömteli volt, hogy az átlövő Pádár Margó is elkapta a fonalat. A Tajtavill-Nyíradony végül 28–19-re nyerte a kétszer 20 perces meccset a Trgocentar ellen. Megérte feláldozni – Több évtizedes hagyományt követve ebben az évben is karácsonykor rendezik meg a Stadtwerk női nemzetközi kézilabdatornát a festői szépségű St. Gallen városában.

A nemzetközi megmérettetés színvonala, a fogadtatás, az ellátás és a torna szakmai értéke alapján kijelenthető, megérte, hogy csapatunk megszakítsa a meghitt családi ünnepet, s elutazzon az 1200 kilométerre lévő mérkőzések helyszínére. A hatcsapatos nemzetközi torna kiváló lehetőséget biztosított a felkészülésünkre, ahol mindenféle taktikai elemet, elképzelést gyakorolhattunk, sőt, valamennyi játékosunk bizonyítási lehetőséget kap.

A meccsek játékideje eltér a megszokottól, hiszen 2x20 perc volt időkérés nélkül, ami fegyelmezett játékot kíván, hiszen a magas dinamikájú, gyors játék állandó feszült koncentrálást igényel, mert pillanatnyi kihagyás óriási hátrányt jelenthet.

A torna első napján kiváló teljesítményt nyújtott kapusunk, Lajtos Nóra, míg szélsőjátékban a fiatal Varsányi Nóra teljesítménye volt kiemelkedő – értékelte a látottakat Köstner Vilmos, a Tajtavill-Nyíradony szakvezetője.

 EREDMÉNYEK
LC Brühl (svájci)–Tajtavill-Nyíradony18–23 Góllövők: Sopronyi 5, Flaska 4, Szűcs, Szamosi L. 3-3, Zoványi, Sütő M, Szamosi A. 2-2, Kudor, Sütő E 1-1.
Tajtavill-Nyíradony–Dijon (francia)15–20 Góllövők: Kudor, Sopronyi 3-3, Pádár, Sütő E. 2-2, Flaska, Varsányi, Gulyás, Sütő M., Szamosi A. 1-1.
Trgocentar Belgrad (szerbia)–Tajtavill-Nyíradony 19–28 Góllövők: Varsányi 6, Pádár, Sopronyi 4-4, Szamosi L. 3, Kudor, Such, Sütő M. Szamosi A. 2-2, Sütő E., Gulyás; Zoványi 1-1.

Ezek is érdekelhetik