haon-sportoldal

2011.03.24. 09:39

Új időpontban, de idén is – NYÍRERDŐ Erdei Futóverseny

<p>Futás - A Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség és a Bihari Atléta Bírók Sportegyesülete (a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. névadó támogató segítségével) március 26-án, 10 órától Debrecenben rendezi meg a XIV. NYÍRERDŐ Erdei Futóverseny.</p>

Szinte már hagyománnyá vált Debrecenben, hogy a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából erdei futóversenyt rendeznek a város szívében, a Nagyerdőben. Az elmúlt években többször is mostoha időjárási körülmények között kellett futni a résztvevőknek, ezért idén későbbre tették a tömegsport versenyt.

 

Szeretnék felhívni a figyelmet az egészséges életmódra

 

A rendezvény során fontos szempont, hogy mindenki figyelmét felhívják az egészséges életmódra, a környezet-tudatos magatartásra, az erdők védelmére. Mára ez lett Hajdú- Bihar megye, valamint a régió egyik legnagyobb atlétikai és tömegsport rendezvénye, évről-évre hagyományosan több százan állnak rajthoz.

 

A versenytáv eltérő nők és férfiak számára

 

A versenytáv nők és szenior korúak számára 5000 méter, férfiaknak pedig 10 000 méter, az útvonal a Nagyerdő legszebb részeit is érinti. A legfiatalabbak serdülő-, ifjúsági- és junior kategóriában 1500, 2500 és 5000 méteren mérhetik össze tudásukat. A verseny részeként bonyolítják le a Hajdú-Bihar megyei mezei bajnokságot, amelyre az ország minden részéből érkeznek versenyzők. Illetve ismét lesz NYÍRERDŐ-futás is, a 2011 méteres távon bárki elindulhat.

 

Minden célba érkező ajándékot kap

 

A gyermekektől a veteránokig minden kategóriában az első három helyezett díjat kap, valamint a legjobb felnőtt versenyző elnyeri az Aradi János kupát. A NYÍRERDŐ-futáson minden célba érkező ajándékot kap, és további meglepetéseket is kisorsolnak a szervezők.


A versenyközpont, a rajt, a cél és az eredményhirdetés a debreceni Köztemető előtt (Debrecen, Benczúr Gyula utca, a 3-as trolibusz végállomásánál) lesz. Nevezni a helyszínen lehet 2011. március 26-án, 9 órától. (Rossz idő esetén egy héttel később, 2011. április 2-án rendezik meg a versenyt.) HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!