haon-sportoldal

2011.09.20. 11:05

Futsal: Meglepő vereség az újonc otthonában

Futsal. Nem jött be a szokatlan taktika a berettyóújfaluiaknak.

Futsal. Nem jött be a szokatlan taktika a berettyóújfaluiaknak.

Vereséget szenvedett az MVFC Berettyóújfalu hétfő este Szegeden, az újonc ÚTC otthonában; a bihariak 8–4-re kaptak ki a házigazdáktól.

A vendégek szokatlan taktikához nyúltak, ami ezúttal nem jött be: már a meccs elejétől fogva vészkapus játékot alkalmaztak. Az első helyzetek a Mezei-Vill nevéhez fűződtek, Lovas, valamint Nagy István zörgette meg az oldalhálót. Az első gólnak mégis a hazai közönség örülhetett, a harmadik percben Dürgő szerezte meg a vezetést, majd néhány pillanat múlva az ÚTC kapusa is betalált. A kétgólos hátrányban Turzó József, az MVFC mestere időt kért, ami után újabb helyzeteket alakított ki csapata – ezek a lehetőségek azonban ismét kimaradtak. Ahogy lenni szokott, ez megbosszulta magát, Trucz lőtte a szegediek harmadik gólját. Az újfaluiak az első félidő hajrájában tudtak szépíteni, Gál István rámolta a kapuba a labdát, így a szünetben 3–1 volt az állás.

A második játékrészben nem változott sokat a mérkőzés képe, a Mezei-Vill lehozta a kapust, s a szegediek öt perc alatt két gólt könyvelhettek el. Ezután Nagy István szerezte meg az MVFC második találatát, majd a következő percekben sikerült tovább faragni a különbségen. Lovas egy kontratámadás végén volt eredményes, majd Nagy István ért el újabb gólt. Szorossá vált a mérkőzés, hiszen 5–4-et mutatott az eredményjelző. Sajnos a végjáték újra a hazaiaknak alakult kedvezően, hiszen két hiba két ÚTC-gólt hozott, az utolsó minutumban pedig Hernády tette fel az i-re a pontot, beállítva a 8–4-es végeredményt.

A Mezei-Vill jövő héten Szombathelyen javíthat.

ÚTC Junior Sport–MVFC Berettyóújfalu 8–4 (3–1)

Szeged, vezette: Kovács G., Rózsa J., Makk L.

ÚTC: Tombácz – Trucz, Hegyesi, Hernády, Dürgő. Cserék: Béry, Juhász, Tóth A., Debreceni, Bitó, Bullás, Pataki.

MVFC: Pallai – Lovas, Leo Mendes, Nagy I., Gál. Cserék: Póta, Nagy R., Trencsényi, Gyöngyösi, Szabó P., Kolompár, Tihanyi.

Gólszerzők: Dürgő (3. perc), Tombácz (4. p.), Trucz (17. p.), Gál (20. p.), Hernády (22. p.), Debreceni (25. p.), Nagy I. (26. p.), Lovas (31. p.), Nagy I. (35. p.), Dürgő (37. p.), Hegyesi (37. p.), Hernády (40. p.).

Sárga lap: Gál (23. p.), Pataki (31. p.), Hegyesi (37. p.).

 

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!