haon-sportoldal

2011.10.16. 17:11

Drámai meccsen maradtak alul a pólósok

Vízilabda - A cívisvárosi pólósok a pénteki, Pécs elleni tizenegy gólos sikert hozó meccs után szombaton az Európa Kupa nyolcaddöntőjébe jutott Groupanama Honvéd otthonába látogattak a Vodafone Férfi Vízilabda OB I hét végi dupla fordulójában.

Vízilabda - A cívisvárosi pólósok a pénteki, Pécs elleni tizenegy gólos sikert hozó meccs után szombaton az Európa Kupa nyolcaddöntőjébe jutott Groupanama Honvéd otthonába látogattak a Vodafone Férfi Vízilabda OB I hét végi dupla fordulójában.Gyöngyösi András tanítványai kiválóan kezdtek, Bugajcsuk juttatta vezetéshez csapatát, s ugyan szűk egy percen belül érkezett a hazaiak válasza, nem tört meg a Debrecen lendülete, előbb Varga Tamás talált be, majd Vindisch növelte kétgólosra a vendégek előnyét. A kiváló cívisvárosi kezdés alaposan meglepte a vendéglátókat, akik a rendre a javukra megítélt, olykor dupla emberelőnyös helyzetekkel próbáltak szépíteni, sikertelenül – a hajdúságiak szerb válogatott hálóőre Mitrovics ugyanis sorra védte azokat, akárcsak a kétszeres olimpiai bajnok Szivos Márton ötméteresét. A negyed végén azonban egy gólra mégiscsak sikerült felzárkóznia a Honvédnak, miután Salamon volt eredményes fórból.

Drámai küzdelemben

A második játékrészben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt: sorozatos debreceni kiállítások, hazai emberelőnyök és Mitrovics bravúrok. A vendégek a rájuk nehezedő nyomás ellenére remekül védekeztek és lelkesen hajtottak, csak a gólokkal maradtak adósak, amely meg is bosszulta magát, ugyanis egalizált a Honvéd, így 3-3-as döntetlennél fordulhattak a csapatok. Az egyenlítő gól végképp megtörte a vendégek lendületét, mígnem egy nagyon harcos, küzdelmes harmadik negyed végén átvette a vezetést a hazai együttes. Az utolsó játékrészben három találattal meglépett az ellenfél, ám Varga és Halek góljával újra felcsillanni látszottak a debreceni remények, azonban a fővárosiak büntetőből beállították a 8-5-ös végeredményt. A találkozó tehát drámai küzdelemben háromgólos hazai sikerrel ért véget, s az pedig mindenféleképpen bizakodásra adhat okot, hogy újabb nagycsapatot sikerült megszorongatnia a Debrecen-Fujitsu együttesének, méghozzá idegenben.

 

Vodafone Férfi Vízilabda OB I 4. forduló

Groupanama Honvéd – Debrecen-Fujitsu 8-5 (2-3, 1-0, 1-0, 4-2)

Budapest, 200 néző

Vezette: Horváth Cs., Kun Gy.

Honvéd: Gergely I. – Mátyás Z., Salamon F. 3, Kovács R., Szivós M., Gór N. M. 2, Hárai B. 2. Cserék: Jansik D. 1, Angyal D., Hangody L. Edző: Vad Lajos, Novák Ferenc.

Debrecen: Mitrovics – Bugajcsuk 1, Varga T. 2, Misics, Vindisch F. 1, Létay K., Simon A. Cserék: Halek M. 1, Apanaszenko, Hegedűs I., Tóth Z. Edző: Gyöngyösi András, Plézer János.

Emberelőny/gól: 11/3, ill. 6/1.

Büntető/gól: 2/1, ill. 0/0.

Kipontozódott: Simon Adrián, Létay Krisztián.

Kiállítás végleg cserével: Misics Szasa.

 

Gyöngyösi András: – A Honvéd a régi, legsikeresebb korát idézte, de sajnos nem a játékban – aki ért a vízilabdához, érti, amit mondok… A Honvéd ebben az idényben utoljára vert meg minket, mert ilyen körülmények nem lesznek többet. Sokat tudunk fejlődni, és legközelebb ezt a mérkőzést a magunk javára tudjuk fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!