haon-sportoldal

2012.01.08. 09:33

Menekülés a győzelembe!

Kézilabda. Formabontó módon kezdjük a legvégén a beszámolót a DVSC-Fórum-Szekszárd élvonalbali női kézilabda-mérkőzésről.

Kézilabda. Formabontó módon kezdjük a legvégén a beszámolót a DVSC-Fórum-Szekszárd élvonalbali női kézilabda-mérkőzésről. A Loki vezetőedzője, Köstner Vilmos és a Napló tudósítója felváltva sorolta azon játékosok nevét, akik debreceni részről kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a szombat esti derin. Szerencsére sokáig tartott az "ászra ászt" játék, ami egyértelműsítheti mindenkiben: a DVSC ifjú hölgykoszorúja kimagasló produkcióval rukkolt elő a találkozón, így nem maradhatott el a győzelem sem. S amíg a tréner faggatása folyt a meccs után, a fantasztikus hangulatú mérkőzést követően emlékezetes ünneplésben részesítették a drukkerek a lokistákat.

 

"Haraptak", ahogy kell

Pedig nem a legjobb előjelekkel indult a találkozó, ugyanis a vendégek kapuját az a Triffa Ágnes védte, aki pár héttel ezelőtt még a DVSC-Fórum csapatkapitánya volt. Köstner-mester tartott tőle, hogy a kiváló cerberus kifoghat egykori csapatán, hiszen nála jobban kevesen ismerik a hajdúságiak lövőrepertoárját. Sokan féltették a hazaiakat, hiszen a legutóbbi bajnokihoz képest már Léránt Vivien és Kazai Anita sem erősítette a gárdát, így egy nagyon fiatal csapatnak kellett megvívnia a Szekszárd elleni összecsapást. De mint utóbb kiderült, sem Triffa, sem a rutintalanság nem gátolta a piros-fehéreket ezen az estén.

A megilletődöttség legapróbb jele nélkül, szinte ragadozóként vetette magát a DVSC az ellenfelére már rögtön az első pillanattól kezdve. Gyors, pontos támadások és kőkemény, sok mozgásos védekezés jellemezte a vendéglátókat, ennek következtében pillanatok alatt 5-1-re elhúztak Varsányi Nóráék. Ezt követően kisebb hullámvölgybe került a Lokomotív, egy gólra (6-5) felkapaszkodott a Szekszárd, de sebességet váltottak a lokisták, jött egy 6-0-s "gázolás", s újra megnyugtató volt az előny. A Hódos népe - mely megtöltötte a sportcsarnokot - szinte egy emberként lélegzett a csapattal, ennek megfelelően minden egyes gólt hatalmas üdvrivalgás, majd a tetemes előny kiharcolásakor ütemes vastaps volt a lányok jutalma. A debreceniek a félidőben 18-11-re vezettek, így nagyon bizakodó volt a hangulat a lelátón.

 

Érett játékkal

A pauzát követően már 9 találattal (21-12) is vezettek a hazaiak, ám a vendégek nem adták fel, meccsben maradtak, s felzárkóztak négy gólra (24-20). De az ifjú hajdúságiak nem estek kétségbe, új erőre kaptak, s szebbnél szebb találatokkal újfent elhúztak (27-20). A Loki erénye az volt, hogy nem egy-két játékos vitte a hátán a gárdát, hanem csapatként funkcionált remekül a Köstner-alakulat, s alacsony átlagéletkora ellenére sokszor nagyon éretten kézilabdázott. A több nagyon jó teljesítményen túl is voltak kiemelkedő produktumok: Siska Pálma védekezésben és támadásban is vezére volt a DVSC-nek, Karalyos Orsolya bástyája volt a védelemnek és remekül irányított, Slakta Petrára a nehéz pillanatokban is lehetett számítani, Varsányi Nóra és Szilágyi Ágnes szélsőjátéka is minden dicséretet megérdemelt, ugyanúgy, ahogy a beálló Dakos Noémi, aki szinte az őrületbe kergette a szekszárdi fal középső embereit. A meccs óriási ünnepléssel ért véget, a szurkolók állva tapsolva várták a küzdelem végét jelző dudaszót, ami akkor szólaltak meg, amikor az eredményjelző 31-24-es DVSC diadalt mutatott. HBN-BN

 

DVSC-FÓRUM-UKSE-SZEKSZÁRD 31-24 (18-11)

Debrecen 1200 néző. V: Nagy F. Túróczy

DVSC: Makai – VARSÁNYI 6 (2), SLAKTA 4, KARALYOS 2, DAKOS 6 (1), SISKA 7 (2), SZILÁGYI Á 4. Csere: Illés-Sütő J. (kapus), Karnik Sz. 1 (1), Kudor 1 (1), BÁLINT, Som, Bohus-Karnik M., Láng, Horváth Cs., Pál. Edző: Köstner Vilmos

SZEKSZÁRD: Triffa – Weigel 1, Szekercés 3, JENŐFI 7 (2), Gulya 2, Kopecz 2, Vasas. Csere: KURIDZA 5, Fauszt 2, Borbás, Burai 2. Edző: Kovács Jenő.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 5-1. 19. p.: 12-5. 25. p.: 15-9. 40. p.: 22-17. 45. p.: 26-20. 52. p.: 30-24.

Kiállítások: 8. ill. 12 perc

Hétméteresek: 10/7, ill. 2/2.

 

MESTERSZEMMEL

Köstner Vilmos: – Minden elismerésem a csapatomé, csodálatos meccsen vagyunk túl. Látszik a lányokon, hogy rendkívüli tehetségek, nagyon sok munka van bennük. A siker egyik kulcsa, hogy az egyéni érdekek elé helyezik a csapat érdekét. Remélem, hogy a jövőben is sok ilyen örömünnepet élhetünk át a Hódosban!

 

Kovács Jenő: – A debreceniek példaértékűen küzdöttek, míg a mi taktikai elképzeléseinkből semmi nem valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!