haon-sportoldal

2012.02.25. 09:53

Csoda helyett realitás a Hódosban Debrecenben

Kézilabda - A régi időket idézte az az érdeklődés, ami a helyszínen övezte a DVSC-Fórum–Ferencváros női kézilabda bajnokit. A kezdés előtt fél órával lényegében megtelt a Hódos, s amikor a játékvezetők jelt adtak az első támadás indítására, már a „csilláron is lógtak” a Hódosban. A debreceni B-közép látványos drapériával készült, ami tovább fokozta az amúgy is remek hangulatot.

Kézilabda - A régi időket idézte az az érdeklődés, ami a helyszínen övezte a DVSC-Fórum–Ferencváros női kézilabda bajnokit. A kezdés előtt fél órával lényegében megtelt a Hódos, s amikor a játékvezetők jelt adtak az első támadás indítására, már a „csilláron is lógtak” a Hódosban. A debreceni B-közép látványos drapériával készült, ami tovább fokozta az amúgy is remek hangulatot.

A vendégek kapták el jobban a fonalat a meccs elején, de kétgólos előnynél nagyobb fórjuk nem volt. A rettenetesen hajtó debreceniek először a 10. percben érték utol Zácsikékat (5–5), majd a 21. percben volt újfent döntetlen az állás (11–11). Ki kell emelni, hogy a találkozó ezen szakaszáig Kudor Kitti és Dakos Noémi vitte a hátán a Lokit, hiszen a 20. percig csak ők vették be a Ferencváros kapuját. A krónikához tartozik, hogy a debreceniek két kiélezett szituációban is büntetőt hibáztak az első játékrészben, s ahogy az lenni szokott, az ellentámadásokból rendre betalált az ellenfél. Az utolsó ilyen elrontott büntető 12–13-nál volt, ezt követően zsinórban háromszor büntettek Szádváriék, így a félidőben 12–16 volt az állás.

A második félidő nem hozott sok jót a DVSC számára, a zöldek fokozatosan növelték az előnyüket, és a 45. percben már tíz találat volt a különbség (18–28). Való igaz, a hajdúsági lányok nem futották életük legjobb formáját, de ugyanez elmondható a játékvezetői párosról.

Küzdöttek

A meccs hajrájában a becsületükért játszottak a piros-fehérek, a nagy hátrány tudatában sem adták fel a harcot, mentek, hajtottak becsülettel, de ez most, egy magasan jegyzett csapat ellen csak arra volt elegendő, hogy ne szenvedjenek nagyon súlyos vereséget.

Az összecsapás utolsó találatát Siska Pálma jegyezte hétméteresből, beállítva a 36–24-es ferencvárosi győzelmet.

A debreceniek közül a szurkolótábor nyújtotta a legjobb teljesítményt ezen az estén. A B-közép tagjai az első perctől kezdve az utolsóig buzdították kedvenceiket (vagy üzentek a zöldeknek), példát mutatva arra, hogy nemcsak akkor kell szeretni a kedvenceket, ha „fut a szekér”. A szurkolók közül mintegy félszázan még azt is bevállalták, hogy meztelen felsőtesttel drukkolnak, ám az akciónak nem lett tényleges eredménye, a fradistákat nem zavarta meg, a lokistákat pedig nem pörgette fel a vetkőzés.

Folytatás a jövő héten

A DVSC-Fórum legközelebb szerdán, Székesfehérváron lép pályára bajnoki mérkőzésen. 

Tények

DVSC-FÓRUM - FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 24-36 (12-16)

Debrecen, 2000 néző. V: Ágnecz, Sipos.

DVSC: Makai - Varsányi 1, Bálint 1, Karalyos 2, Siska 8 (5), KUDOR 7, Szilágyi Á. Csere: Király (kapus) DAKOS 4 (1), Karnik Sz., Kazai 1, Slakta. Edző: Köstner Vilmos

FTC: Abramovics - Kovacsicz, TOMORI 7, SZUCSÁNSZKI 9 (4), Szamoránsky P. 1, ZÁCSIK 7, Szádvári 2. Csere: PASTROVICS (kapus), Zsivkovics 2 (1), Cifra 1, Such 2, Deáki 2, SZARKA A. 3. Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása. 3. p.: 1-3. 14. p.: 7-7. 16. p.: 7-10. 21. p.: 11-11. 27. p.: 12-15. 33. p.: 15-17. 39. p.: 16-23. 45. p.: 18-28.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc

Hétméteresek: 10/6 ill. 6/5

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: - Jobb volt a Fradi, a nagy különbség a rossz helyzetkihasználásunk miatt alakult ki. A két játékvezető nem ismeri a szabályokat.

Elek Gábor: - A szabályok nélküli kézilabdához mi alkalmazkodtunk jobban. Sok sikert kívánok a Debrecennek a hatalmas harcához!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!