haon-sportoldal

2012.03.11. 19:16

Revans az őszi pontosztozkodásért a Debreceni Sportuszodában

Vízilabda - Igazi presztízsmeccsre volt kilátás szombaton este a Debreceni Sportuszodában, hiszen azon túl, hogy több debreceni pólós tavaly még az ellenfelet erősítette – köztük a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás –, korábban a gárda vezetőedzője is kötődött a vendégekhez, mind játékosként, mind trénerként.

Vízilabda - Igazi presztízsmeccsre volt kilátás szombaton este a Debreceni Sportuszodában, hiszen azon túl, hogy több debreceni pólós tavaly még az ellenfelet erősítette – köztük a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás –, korábban a gárda vezetőedzője is kötődött a vendégekhez, mind játékosként, mind trénerként.Ám az a múlt, így Gyöngyösi András, a cívisvárosi pólósok mestere úgy küldte csatába tanítványait, hogy a Fradit meg kell verni, a Fradit nagyon meg kell verni, hiszen a szakember véleménye szerint a mai Debrecen alsóhangon öt góllal jobb a zöld-fehéreknél. Tanítványai ezt bizonyították is, és közel ezer néző előtt alaposan, nyolc góllal páholták el a fővárosiakat a férfi vízilabda OB I. alapszakaszának 19. fordulójában.

Bár az első találatra a megszokottnál némileg többet kellett várni, a harmadik minutumban az egész meccsen tarthatatlan és öt gólt jegyző Misics szerzett vezetést a Debrecennek, az orosz Bugajcsuk pedig kettőre növelte a hazaiak előnyét. A második etapban már záporoztak a gólok, cívisvárosi oldalon Misics, Vindisch, Létay és Simon volt eredményes, míg a vendégek Varga Zsolt találatával és Czigány duplájával próbáltak zárkózni. A félidei szünetet követően a harmadik játékrész villámgyors Misics találattal kezdődött – a válogatott center keretbe foglalva a negyedet, egy pazar csavarral is megörvendeztette a lelkes közönséget. Feliratkozott még a góllövők közé Varga Tamás is, miközben Mitrovics szenzációsan hárította a kapuját célzó lövéseket – így nem meglepő hát, hogy a Fradinak mindössze egy-egy gólra futotta az utolsó kétszer nyolc percben. Az utolsó negyed ötgólos hazai előnnyel vette kezdetét, amelyet végül nyolcra növeltek a vendéglátók.

A Debrecennek tehát története során először sikerült legyőznie az ősi rivális Ferencvárost, így Zoufalék alaposan visszavágtak az őszi fájó döntetlenért. A Gyöngyösi-legénység legközelebb a jelenlegi utolsó Kaposvár otthonába látogat.

 

A tények

Debrecen–FTC Fisher Klíma 13–5 (2–0, 4–3, 3–1, 4–1)

Debrecen, 1000 néző. Vezette: Marjay Zs., Horváth Cs.

Debrecen: Mitrovics – Bugajcsuk 2, Varga T. 1, Misics 5, Vindisch F. 1, Létay K. 2, Simon A. 1. Csere: Halek M., Kistamás Zs., Hegedűs I., Zoufal N., Tóth Z. Edző: Gyöngyösi András.

FTC: Laboncz J. – Czigány K. 2, Szöllősi K., Deutsch M., Korényi B., Paján V. 2, Sántavy M. Csere: Székely B., Varga Zs. 1, Illés S., Sánta D., Ernyey M. Edző: Ambrus Tamás.

Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 8/2.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/1.

Mesterszemmel

Gyöngyösi András: Nyertünk, ahogy szerettünk volna, simán. Ez jó dolog, örülünk neki, de még nagyon sokat kell fejlődnünk alázatban, hogy olyan csapatok ellen, mint a Vasas, eredményesünk legyünk. Innentől kezdve már teljes erővel a rájátszásra készülünk.

Ambrus Tamás: Fontos volt számunkra, hogy a megbeszélt taktikát betartsuk. Ez sikerült, reális különbségű győzelmet aratott a Debrecen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!