haon-sportoldal

2012.04.21. 21:38

A szünet után jól játszó debreceniek megszorongatták a fehérváriakat

Kézilabda - Második rájátszásbeli mérkőzését is elvesztette a DVSC-Fórum a női kézilabda bajnokságban, ám a debreceniek sokkal jobb produkciót nyújtottak aZ Alcoa elleni idegenbeli meccsen, mint tették azt korábban a Veszprémmel szemben hazai környezetben.

Kézilabda - Második rájátszásbeli mérkőzését is elvesztette a DVSC-Fórum a női kézilabda bajnokságban, ám a debreceniek sokkal jobb produkciót nyújtottak aZ Alcoa elleni idegenbeli meccsen, mint tették azt korábban a Veszprémmel szemben hazai környezetben.Bő tíz percig fej-fej mellett haladtak a felek Székesfehérváron, ám ezt követően fokozatosan elhúztak a hazaiak. A hajdúságiak sokat hibáztak az ellenfél kapuja előtt, amit gólokkal torolt meg a Konkoly-gárda. A rendkívül gólerős Triscsuk játékának, illetve a kapus Szikora védéseinek is köszönhetően a vendéglátók hatgólos előnyt (17-11) szereztek a szünetre.

A pauzát követően sokkal összeszedettebben kézilabdázott a Loki, ennek megfelelően egyre jobban megközelítették Tilingeréket. Kudor, Kazai és Karnik Sz. átlagon felüli játékának köszönhetően a hátrány fokozatosan csökkent, ám a bravúr elmaradt, végül két találattal, 31-29-re a Fehérvár nyert. A minimális vereség azért is bosszantó, mert a cívisek három büntetőt is kihagytak.

A második félidőben nyújtott produkcióra mindenképpen lehet építeni a jövőben, így akár a következő bajnokin, amit április 28-án, Vácott rendeznek.

 

TÉNYEK

ALCOA FKC-DVSC-FÓRUM 31-29 (17-11)

Székesfehérvár, 400 néző. V: Bóna, Miskei

FEHÉRVÁR: SZIKORA - Niksics 3, NIKCSEVICS 7, Tilinger 5, Horváth B., TRISCSUK 9 (3), VASZARI 6. Cs: Trimmel, Cziráky (kapusok), Kuhinkó, Rádl 1, Becséri, Maruscec, Németh N. Edző: Konkoly Csaba

DVSC: Király - Varsányi, Karalyos 2, KUDOR 6 (3), Bálint 3, Siska 4, KAZAI 5. Cs: Makai (kapus), Dakos 3 (1), Slakta, KARNIK Sz. 4 (2), Bohus-Karnik M. 2, Som. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása. 6. p.: 3-3. 12. p.: 4-3. 18. p.: 7-4. 24. p.: 14-8. 28. p.: 16-10. 33. p.: 20-13. 39. p.: 24-19. 45. p.: 27-23. 51. p.: 30-26. 57. p.: 31-27

Kiállítások: 14, ill. 12 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 9/6

 

MESTERSZEMMEL

 

Konkoly Csaba: - Az első félidőt úgy kezdtük, és játszottuk, ahogy elterveztük. Már akkor is a befejezésekbe hiba csúszott, ami aztán a második játékrészben megbosszulta magát. Megnehezítettük a saját dolgunkat, de a lényeg, hogy megvan a két pont.

 

Köstner Vilmos: - Igazi, sok hibával tarkított, de küzdelmes playoff-meccs volt. Az első harminc percben nagyon rossz felfogásban kézilabdáztunk, buta, megbeszélt akciókból kaptunk gólokat. Ledolgozhattuk volna a hátrányunkat, és a győzelmet is megszerezhettük volna, de összességében a Fehérvár megérdemelte a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!