haon-sportoldal

2012.12.09. 10:33

Az utolsó negyedben szálltak el győzelmi reményei a Debrecennek

Vízilabda - A Groupama Honvéd együttese látogatott a cívisvárosba a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. kilencedik fordulójában. Noha sérülések nehezítették Gyöngyösi András alakulatának heti edzésmunkáját, mégis sikerre készült a Debrecen vízilabdacsapata a vendég fővárosi csapat ellen, melynek játékoskeretében olyan nevek szerepelnek, mint a háromszoros olimpiai bajnok Dr. Kiss Gergely, illetve Dr. Steinmetz Barnabás és Gergely István, akik kétszer nyertek ötkarikás játékokon.

Vízilabda - A Groupama Honvéd együttese látogatott a cívisvárosba a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. kilencedik fordulójában. Noha sérülések nehezítették Gyöngyösi András alakulatának heti edzésmunkáját, mégis sikerre készült a Debrecen vízilabdacsapata a vendég fővárosi csapat ellen, melynek játékoskeretében olyan nevek szerepelnek, mint a háromszoros olimpiai bajnok Dr. Kiss Gergely, illetve Dr. Steinmetz Barnabás és Gergely István, akik kétszer nyertek ötkarikás játékokon.Kállay Márk révén a DVSE szerezte meg a vezetést, ám jött Kiss Gergely és kiegyenlített. Nem mutatott azonban sokáig 1-1-et az eredményjelző, Kállay és Varga Tamás találatinak hála 3-1-es hazai előnnyel zárult az első negyed. A következő nyolc perc már kiegyenlítettebb játékot hozott, két-két gól jegyezhettek mind a két oldalon, tehát továbbra is a Debrecennél volt az fór. 

Elfogytak a végére

A harmadik etap már gólszegényebbre sikerült, csupán egyetlen gólt láthatott a nagyérdemű, azt is az ellenfél játékosa, Fülöp szerezte, így már csak egygólos előnnyel (5-4) a birtokában várhatta az utolsó játékrészt a sérülés miatt Alex Giorgettit nélkülözni kényszerülő Debrecen. A cívisvárosiak kezdeti magabiztos játékának nyomai sem maradtak a negyedik negyedre, a Honvéd teljesen felőrölte riválisát. Csak úgy lődözték a gólokat Vad Lajos tanítványai, akik egészen pontosan ötször vették be Mitrovics kapuját az utolsó nyolc percben, míg a hajdúságiaktól csak egy találatra futotta. Mindez az jelentette, hogy huszáros hajrájának köszönhetően 9-6-os győzelmet aratott a Honvéd a Debrecen felett.

 

 

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 9. forduló

Debrecen - Groupama Honvéd 6-9 (3-1, 2-2, 0-1, 1-5)

Debrecen, 1000 néző. Vezette: Marosvári A., Mucskai P.

Debrecen: Mitrovics - Kállay M. 2, Varga T. 2, Komlósi P. 1, Misics, Letica 1, Weszelovszky L. Csere: Korolija, Süveges M., Vindisch F., Halek M. Edző: Gyöngyösi András.

Honvéd: Gergely I. - Mátyás Z., Kiss G. 3, Jansik D. 2, Kovács P. 1, Steinmetz B., Hangody L. Csere: Tóth B., Fülöp B. 3, Hangody Gy., Jakab L. Edző: Vad Lajos.

Gól - emberelőnyből: 10/3, ill. 7/3.

Gól - büntetőből: 1/0, ill. 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!