HAON Sziréna

2008.12.11. 15:40

Tankcsapda: Gyűlik a zenekar!

<p>Debrecen – Fejes Tamásnak, a Tankcsapda zenekar dobosának csöppet sincs lámpaláza a Főnixben, s, nem mellesleg, újra atyai örömök elé néz. <dia width="960" height="800" alt="Közeleg az évadzáró Tankcsapda koncert 2008.12.10"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_zeleg_az__vadz_r__Tankcsapda_koncert_2008/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Közeleg az évadzáró Tankcsapda koncert 2008.12.10" /></a></dia></p>

Negyedik Főnix csarnokbeli nagykoncertjére készül a Tankcsapda, egyúttal a jövőre megjelenő új stúdióalbuma anyagán is gőzerővel dolgozott az idén a zenekar.

Az első három főnixes koncert sikere tiszteletet parancsoló, mondhatni, kötelez, s nagy kihívás lehet annak tudatában készülni az estre, hogy az idén sem illik kisebb örömet szerezni a közönségnek, mint az előző években.

Mindez azonban Fejes Tamást, a zenekar dobosát – mint keddi beszélgetésünkkor kiderült – csöppet sem tölti el aggodalommal: – Nem akarom elkiabálni, de úgy érzem, egyre magabiztosabb vagyok. Mint ahogy annak idején a zenekarban is nagyon hamar elmúlt a kezdeti lámpalázam.

Az, ha esetleg a technikai berendezések, körülmények nem úgy működnek, mint kellene, az sokkal jobban izgat, mint az, hogyan játszom. Könnyen meg tudnám szokni, hogy minden hétvégén ekkora csarnokban, ekkora közönség előtt játsszam – nevetett fel Tamás.

Amikor arról érdeklődtünk, ezúttal mennyire tudta kivenni a részét az új dalok megírásából, Tamás jelezte: a dalszerzés továbbra is abszolút közös és hosszú ideig tartó munka.

Mindenki hozzáteszi egy-egy ötlethez a magáét, hol jobban, hol kevésbé, s, mint Tamás kifejtette, sosem lehet előre tudni, melyik hozzáadott mozzanat – talán épp egy jó geg vagy egy szerkezeti váltás – teszi sikeressé a dalt, és épp ezért nincs is értelme személyekre lebontani és nyilvántartani, melyik kompozícióhoz, ki, mivel járult hozzá.

– Talán annyi változott csak, hogy jobban tudjuk, ki, miben erősebb vagy gyengébb, s a megfelelő területeken jobban teret engedünk egymásnak. De továbbra is csupán egy a biztos: az, hogy Lukács írja a szövegeket. Én és Levente nem fogunk leülni egy kockás papír elé, és nem kezdünk el rímeket faragni, mert ahhoz Laci ért – mutatott rá a dobos.

A muzsika mellett persze ott van a család is – Tamás volt az első apa a zenekarban –, nem is akármiképp, hiszen, mint megtudtuk, formálódik az „utánpótlás”, Tamás hétéves fia személyében. – Ő már suliba jár, sőt, a Rocksuliban is tanul: gitározik és dobol, kiváló érzéke van hozzá, persze én nem erőltetem, nem is foglalkozom vele külön – majd meglátjuk. Aztán jövőre, február-márciusban érkezik a második fiunk – újságolta a Tankcsapda dobosa. – Gyűlik a zenekar…

INFO
A Napló előfizetői a Tankcsapda december 27-ei, Főnix csarnokbeli koncertjére kedvezményesen juthatnak belépőkhöz a Napló-székházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!