HAON Sziréna

2011.06.16. 16:41

A tegnapi nap legfontosabb hírei Hajdú-Bihar megyében

<p>Kattintson és nézze meg milyen események történtek tegnap megyénkben.</p>

Biharkeresztes - A harmincas éveikben járó férfiak ellen több büntetőeljárás folyik.

 

Debrecen - 2007. április elsejétől megszűnt az eltartott hozzátartozók egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsága, így ettől az időponttól kezdődően azok a magánszemélyek, akik nem állnak társadalombiztosítási jogviszonyban, illetve a társadalombiztosítási járuléktörvény szolidaritási elve alapján sem jogosultak egészségügyi szolgáltatásra, kizárólag járulékfizetés ellenében vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat.

 

Debrecen, Józsa - Akár ítélet is születhet szerda délelőtt annak a 41 éves debreceni nőnek az ügyében, aki 2008 februárjában  - vita hevében -mellkason szúrta férjét józsai házukban. A férfi meghalt.

 

Debrecen - Olyan pályázatokat várnak, melyekben a roma származásúak  is részt vehetnek.

 

Berettyóújfalu - A „Mi meséink” című kiállítási anyaggal az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény meghívást kapott Strasbourgba, az Európa Parlament székházába.

 

Debrecen - A Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban nem először, s nem is utoljára járt a Factum Sport Debrecen kosárlabdacsapata. Ezúttal mi csak asszisztáltunk a gimi sportnapjához.

 

Berettyóújfalu - Június első napjaiban került sor Berettyóújfaluban a Bihari Múzeumban a Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és Berettyóújfalui Város Önkormányzata közös kiadásában megjelent „Berettyóújfalu az újkőkortól napjainkig” című könyv bemutatójára.

 

Nádudvar - A „Városunk élete a helyi lapok tükrében” című jubileumi ünnepségen köszöntötték a tizenöt évessé lett Nádudvari Híreket, Nádudvar város közéleti havilapját.

 

Teljes holdfogyatkozásnak lehetünk szemtanúi szerdán - azaz ma- este, ha az időjárási viszonyok is kedvezően alakulnak.

Debrecen-Józsa - Jogos védelmi helyzetre hivatkozva felmentését kérte a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla előtt az a 41 éves nő, akit a megyei bíróság nem jogerősen 12 év börtönnel sújtott férje megölése, kifosztása, csalás és magánokirat-hamisítás miatt.

 

Az elmúlt időszakban elszaporodtak a lopások Nagyrábé településen. Egy helybéli férfi és két társa „portyázott” a településen, akiket a Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozóinak felderítése alapján az elmúlt héten vonták eljárás alá.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály életvédelmi alosztálya (3304/2011.bü.) nyomozást folytat ismeretlen tettes vagy tettesek ellen, akik 2011. május 18-án 8.30 és 9 óra közötti időben Debrecenben az Egyetem felé közlekedő  10-es helyi járatú autóbuszon a régi OTI-nál lévő megállót követően eltulajdonított(ak) egy pénztárcát.

 

Hajdúhadház - A nyári meleg beköszöntével gyakorta találkozhatunk azzal a településeken, hogy elkezdődnek az útjavítások.

Debrecen - A helyi korszerű és színvonalas tömegközlekedés és menetrend fejlesztése érdekében nyújtott be pályázatot a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., mely sikeres elbírálásban részesült.

 

Hajdú-Bihar - Nem fájna az idegenforgalomban érdekeltek feje, ha a megyében mindenhol hajdúszoboszlói adottságokkal rendelkeznének. A fürdővárosban ugyanis, mint azt Kabály Zsolttól a helyi turisztikai desztináció menedzsment (TDM) vezetőjétől megtudtuk, az első négy hónapban 12 százalékkal növekedett a vendégszám a kereskedelmi szálláshelyeken.

Debrecen - Csütörtökön még nem, pénteken azonban már visszatérhetnek a horgászok a látóképi és a fancsikai tavak, valamint a Keleti-főcsatorna partjára.

 

Nagyrábé - A megszaporodott lopások miatt kezdtek nyomozásba Nagyrábén.

Debrecen - A kullancsok ellen csak egyénileg védekezhetünk.

 

Csökmő – A csökmői ifj. Tóth Gyula országos Arany- Aranypáva díjat kapott azon a Regionális Népzenei Találkozón és Országos Citerazenekari Fesztiválon, amit az egri Bartalovics Béla Művelődési Központban rendeztek meg 2011. június 3-4-5-én, „Ködellik a Mátra…” címmel.

 

Debrecen - A Református Nagytemplom adott otthont Tabajdi Ádám jótékonysági hangversenyének szerdán.

Debrecen - Az ország 18 települése mellett a cívisvárosban is rendeznek autós felvonulást.

 

Berettyóújfalu – HAON – Három sérültet kellett kórházba szállítani annak a közlekedési balesetnek a helyszínéről, amely szerdán délután történt a 42-es főút, Berettyóújfalu és Földes közötti szakaszán.

Debrecen - „Köztünk élő alkotók” címmel nyílt tárlat szerdán Kovács Zoltán népművészeti alkotásaiból.

 

Debrecen - Hornyák András író – a Napló egykori munkatársa – új, A torony éneke című novelláskötetét mutatták be szerdán a Méliusz Központban.

Debrecen - Naposkacsákkal segítenek a rászorulókon.

 

Debrecen - Megyénkben alacsony a kullancs-fertőzöttség, de nem árt odafigyelni az élősködőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!