HAON Sziréna

2011.08.18. 06:53

Ez történt tegnap Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt szerdán Hajdú-Bihar megyében!

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt szerdán Hajdú-Bihar megyében!

Egyszerű, mint a lejtő - mondhatnánk a kormány új szakképzési koncepciójára, amelyet – ismerve a törvénykezés eddigi metódusát – nagy bizonyossággal úgy ahogy van, elfogad a Parlament. A változás lényege, hogy az eddiginél nagyobb hangsúlyt kap majd a gyakorlati képzés, ami értelem szerűen maga után vonja a feleslegesnek tűnő elmélet sulykolását. Kovács Zsolt jegyzete

Az átlag magyar családnál, nyugdíjasnál mind többször kerül az asztalra zsíroskenyér, jobb esetben paprikáskrumpli. Az uzsorások már nemcsak kölcsönökkel, élelmiszerrel is üzletelnek – lásd a szomszéd hasábokon olvasahtó polgári esetet, ahol néhány család a többi nyomorából gazdagszik. Fabók Ágnes jegyzete

Debrecen - A karnevál idén is folytatódik a cívisvárosban, mely különlegességét a városhoz kapcsolódó jeles évfordulók teszik színessé.

Egyek - Tiszacsege és Egyek együttműködési lehetőségeiről tárgyalt a két település vezetője. Miluczky Attila egyeki polgármester megkeresésünkre elmondta: Szilágyi Sándorral, a mintegy 12 kilométerre fekvő Tiszacsege vezetőjével többek között a közös tűzoltóság és orvosi ügyelet működtetésének lehetőségeiről beszéltek.

Debrecen - Akadnak, akik már fél évvel ezelőtt lefoglalták szobájukat az augusztus 20-i virágkarnevál idejére - tudtuk meg Szabó Zsuzsanna Mónikától, a Hotel Divinus PR menedzserétől.

Hajdú-Bihar - A Hajdú Trió kötelékrepülő bemutató team, a tavalyi debreceni Aeropikniken és a kecskeméti repülőnapokon bemutatott parádés fellépésük után most a régiónkból egyedül meghívást kapott az augusztus 20-ai állami ünnepre szervezett légi-parádéra.

Ralisprint - Több mint száz induló szórja majd a salakot vasárnap Debrecenben, a Gázvezeték utcai oválpályán, ahol ralisprintversenyt rendeznek egy nappal az augusztus 20-ai salakmotorverseny után.

Debrecen, 2011. augusztus 17., szerda (MTI) - Megkezdte, s az év végéig befejezi 19 szivattyútelep felújítását a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - jelentette be Bara Sándor, a Tikövizig igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

Debrecen – Ugyebár Debrecen európai viszonylatban nem mondható nagyvárosnak, még csak közepesnek sem, a maga kétszáznégyezres lakosságával és 461,65 km²-ével, amelyet többé-kevésbé behálóz a tömegközlekedés, amit 270 Ft-ért vehetünk igénybe utazásonként.

Debrecen - A virágkarnevál előtt egy nappal – pénteken – zajlik az új belvárosi parkolók műszaki átadása; a Jászai Mari téren, a Bajcsy Zsilinszky és Arany János utcákon 80 millió forintból kialakított sorompós placcokon 240 gépkocsinak lesz hely.

Debrecen-Nyíregyháza - A Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel háromezer-kétszáz megyénkben, és Hajdú-Bihar megyében élő rászorulónak küldött élelmiszer-adományt, melyet tegnap szállítottak el az érintetteknek a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász segítségével.

Biharkeresztes - Még múlthét pénteken délután, Biharkeresztes Vasúti Határátkelőhelyen a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Bihar” Mélységi Ellenőrzési Osztály beosztottjai észlelték, hogy a vasútállomással szemben lévő Nagy Sándor utca egyik családi házának tetőszerkezete füstöl, illetve apróbb lángnyelvek is fölcsaptak.

Debrecen (MTI) - Egyik legnehezebb szakaszához érkezik augusztus 20-a után a debreceni villamospálya-építés, ezért augusztus 21-én vasárnap üzemkezdettől augusztus 22-én üzemzárásig szünetel a teljes villamosközlekedés a cívis városban - jelentette be Nagy Attila, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Debrecen - Ismét hőlégballonok „veszik birtokba” Debrecen légterét a 31. magyar bajnokság és a 11. Debrecen Kupa nemzetközi hőlégballonverseny alkalmából, amelyet augusztus 20. és 24. között rendeznek meg a cívisvárosban. A viadalon négy ország tizenöt versenyzője vesz majd részt.

Debrecen - Akkoribban Kocsis Elemér református püspök volt a magyarországi Ökumenikus Egyházak Tanácsának elnöke, ő hívta meg II. János Pált, hogy ökumenikus istentiszteletet tartson a Nagytemplomban – emlékszik vissza Bölcskei Gusztáv.

Debrecen - Virágzik a parlagfű, s egyre több allergiás küszködik orrfújással, szemviszketéssel és tüsszögéssel. A száraz napos idő kedvez a gyomnövénynek, így a levegő pollenkoncentrációja egyre magasabb.

Debrecen - Kritikus szakaszhoz érkezett a 2-es villamos pályájának kivitelezése. Az 1-essel közös szakasz átépítése, a peronok kialakítása, az energetikai kábelek cseréje következik – sorolta Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója a cég telephelyén tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Debrecen - A Hajdú-bihari Napló újságírója volt 1979 és 1984 között Juhani Nagy János. Pályáját Budapesten folytatta, de nem szakadt el fiatalsága vidékétől. Ismerősei közül többen is tudtak súlyos betegségéről, ám a 2007 augusztusi halálhír mindenkit lesújtott. 54 éves korában ment el a kiváló képességű és hatalmas munkabírású tanár, író, újságíró, szerkesztő, műfordító.

Debrecen - Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő 2010-ben rendezett először csúszdabajnokságot, 3 fordulóval. Már az első, májusi verseny is nagy sikert aratott , és az ország számos pontjáról érkeztek a csúszdabajnok-jelöltek. Az augusztusi, valamint a decemberi fordulón többen már visszatérő nevezőként álltak a rajthoz.

Debrecen - A debreceni Nagy Sándor több, mint egy habókos öreg, aki él-hal a patinás motorkerékpárokért, hiszen gyűjteményében számos olyan darab szerepel, amelyeknek nem csak hazánkban, de a világon sem biztos, hogy akad párjuk. Sanyi bácsi munkatársunknak megmutatta egyik féltett remekét, egy 1924-es Dr. Frohner és Pásztélyi (F.P.) motorkerékpárt.

A szombat kora reggeli órákban egy egész testében remegő férfira figyelt fel egy Debrecenben éppen szolgálatát teljesítő buszsofőr. A bajban lévő idős úr már vérző fejjel, eszméletlenül feküdt a földön, mire a sofőr a segítségére sietett.

Debrecen - Az ökumenizmus erősítése jegyében látogatott el két évtizeddel ezelőtt II. János Pál Debrecenbe.

Debrecen - „Katona-udvaron” várja a kíváncsiskodókat a Bocskai lövészdandár különítménye csütörtök délután a Baltazár téren, ahol megtekinthetik az alakulat kézifegyvereit és a katonák egyéni harcászati felszerelését – tájékoztatott szerdán Révészné dr. Markovics Zita.

Debrecen - Az AKSD egyik munkatársa mossa a padokat és a díszburkolatot a főtéren.

Debrecen - Augusztus 15-én az estike napjával kezdetét vette a 42. Debreceni Virágkarnevál, és az azt megelőző egy hetes ünnepi készülődés. A kezdeti napok komolyabb hangvételűek, de a nagy naphoz közeledvén már a könnyedebb, szórakoztatóbb a milliő.

Debrecen - Vérkészítményre augusztus 20-án, és a karneváli héten még inkább szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!