HAON Sziréna

2011.08.18. 12:45

Hajdúsági pecsétekből nyílik kiállítás Debrecenben

Debrecen - A Hajdúkerület és Hajdú vármegye kollektív jelképeiből nyílik fotómásolat kiállítás augusztus 19-én, pénteken féltizenkettőkor a Megyeházán, a Bocskai terem előtti kiállítótérben.

Debrecen - A Hajdúkerület és Hajdú vármegye kollektív jelképeiből nyílik fotómásolat kiállítás augusztus 19-én, pénteken féltizenkettőkor a Megyeházán, a Bocskai terem előtti kiállítótérben. A tárlaton a Hajdúkerület, Hajdú vármegye, az "öreg" hajdúvárosok (Böszörmény, Nánás, Szoboszló, Dorog, Hadház, Vámospércs) és a megyeszékhely Debrecen mellett az egykori Hajdú megyéhez tartozó Kaba, Sámson, Mikepércs, Balmazújváros, Püspökladány, Tiszacsege, Téglás, Egyek, Nádudvar, Szovát, Tetétlen, Földes, valamint Alsó- és Felső-Józsa települések pecsétlenyomatainak fotónagyításai lesznek láthatóak, döntően a 18–20. századból. A kiállítást Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg és dr. Szálkai Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár munkatársa mutatja be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!