HAON Sziréna

2011.09.17. 11:09

Ez történt pénteken Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt pénteken megyénkben!

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt pénteken megyénkben!

 

Nesze neked „Ady-park”! Hibás és csúf a közterület

Debrecen – A Csokonai Színház és az Ady Endre Gimnázium közötti parkot a cívisek legtöbbje, főként a fiatalok Ady parkként ismerték, amelyet 2010-ig csupán nem hivatalosan hívhattak így a diákok.

Idegőrlő dugó a Bethlen utcán - Hány perc alatt tettük meg a 280 méteres utat?

Debrecen – A Bethlen utcát teszteltük, hogy vajon a délutáni csúcsban, mennyi időbe telik megtenni a Thaly Kálmán és Mester utcák közötti 280 méteres szakaszt autóval. A Goggle maps 31 másodpercet jósolt…. Nézze meg a videót!

Akinek két képe van, az a hunyó

Debrecen – „Kósa Lajos és én is szívesen diskurálunk Pákh Imrével, de hárman nem tudunk megoldást találni.”

Éjfél után tilos lesz a vendéglátás a teraszokon Debrecen belvárosában

Debrecen -Éjfélig be kell fejezni minden vendéglátáshoz kapcsolódó tevékenységet a debreceni teraszokon – kapta a telefonhívást a Debreceni Közterületfelügyelettől Hajdú Péter üzletvezető.

Nézőpont: Frankhitel

Várhatóan tovább zuhannak az ingatlanárak, mert közel százezrek dobják piacra a házukat/lakásukat, hogy az árából a kormány által meghatározott, kedvező árfolyamon visszafizessék a devizahitelüket. Szabó Katalin jegyzete

Madár-jakuzzi Debrecen főterén - Fergeteges videóval

Debrecen – Habár az apró állatok sokaknak okoznak bosszúságot, a felvétel most mosolyt csalhat bárki arcára, ugyanis nem mindennapi rituálét vittek véghez Debrecen főterén.

Új műtőket alakítanak ki a 20 éves debreceni Transzplantációs Centrumban

Debrecen, 2011. szeptember 16., péntek (MTI) – Két új transzplantációs műtőt kap a közeljövőben a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) Transzplantációs Centruma, a műtőket kifejezetten élődonoros átültetésekhez alakítják ki – közölte Asztalos László, az intézmény vezetője pénteken.

Szalárdi „testvéreink” esküje

Nádudvar – A meghatottság már szinte elengedhetetlen velejárója a Nádudvaron zajló egyszerűsített állampolgári eskütételeknek, nem volt ez másképp szeptember 8-án sem, amikor Papp Sándor és a Kőrösi család vált hivatalosan is magyar állampolgárrá.

Szemétturmixolás és mágneses szeparátor Debrecenben - Hasznos tudnivalók játékosan

Debrecenbe érkezett az ÖKO-Pannon interaktív rendezvénykamionja, amely egy hónapon át járja az országot azért, hogy játékos eszközzel buzdítsa a hulladékok újrahasznosítására az óvodásokat és iskolásokat.

Lesz végre villamosunk?

Debrecen – Elutasította a közbeszerzési döntőbizottság a 2-es villamos ügyében augusztusban benyújtott fellebbezéseket.

Spanyol cég szállítja az új debreceni villamosokat 2013-ra

Debrecen, 2011. szeptember 16., péntek (MTI) – A debreceni önkormányzat megnyerte a Közbeszerzési Döntőbizottság által lefolytatott két jogorvoslati eljárást, így a leendő 2-es villamos vonalán 2013-tól közlekedő új villamosokat a spanyol CAF gyártja és szállítja – közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Amerikai magyarokról forgatott a Debrecen Televízió

Budapest, 2011. szeptember 16., péntek (MTI) – Az Egyesült Államokban élő magyarokról, magyar közösségekről forgatott ötrészes dokumentumfilmet a Debrecen Televízió.

Johnny Gold is részt vesz a debreceni Filatáskás flash mob rendezvényen

Debrecen – Mint arról már beszámoltunk, különleges rendezvény készül Debrecenben, melynek célja, hogy feldobja a cívisek hangulatát. A rendezvényhez a debreceni internetes celeb is csatlakozott…

Devizahitel-kezelés: mire lesz jó a kormány intézkedési terve?

Debrecen – Mit mond az utca embere: ismerősei körében milyen a visszhang, az érdeklődés a kormány által megteremtett devizahitel-végtörlesztése iránt? Mit mond néhány érintett, s mint mond a pénzügyi elemző?

Utasok panasza: kevés a csuklós busz Debrecenben

Debrecen – A tanévkezdés óta váltakozó intenzitással, de állandó jelleggel érkeznek a panaszok a debreceni tömegközlekedésről.

A futás népszerűsítéséért Debrecenben

Hajdú-Bihar és a megyeszékhely egyik legrégebbi és legnagyobb tömegsport-rendezvényének ezúttal Debrecen ad otthont.

Jöhetnek a spanyol villamosok

Debrecen – Úgy tűnik, Debrecen végül jól „jön ki” a 3 éve tartó közbeszerzési huzavonából.

Parkolóval is bővül a szakrendelő Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény – A szerdai szerződéskötést és előzetes bejárást követően hétfőn elkezdődnek a Kálvin téri Kistérségi emeltszintű járóbeteg szakellátó központ felújításának munkálatai.

Villamos-tender: Láthatóvá vált a pályázat vége

Debrecen – Már a szerződéskötés utáni lépések foglalkoztatják az önkormányzat munkatársait.

Japánban dobol a debreceni "csodaovis"

Debrecen, 2011. szeptember 16., péntek (MTI) – Japánban mutathatja be tudását egy hat és fél éves debreceni “csodadobos”; az óvodás Wesser Patrik és tanára, Kovács János ütőhangszeres művész a Debreceni Színjátszó Stúdióval együtt pénteken utazott a keleti szigetországba.

Utasok panasza: kevés a csuklós busz

Debrecen – A DKV Zrt. válasza: rásegítő járatok az „egyetemi” vonalon.

Megemlékezést tartottak a laktanyában

Debrecen – A kiképző központ egykori parancsnoka is részt vett a rendezvényen.

Megszüntetett hadosztályra emlékeztek Debrecenben

Debrecen – Az „Oláh István Légvédelmi Kiképző Központ” megszűnésének és a dandár átdiszlokálásának 20. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést pénteken a Kossuth Laktanyában.

Közlekedj ÖKOsan!

Hajdúböszörmény – A autón kívüli egyéb közlekedési eszközök használatára hívja fel a figyelmet az Európai Mobilitási Hét, amelyet minden éveben szeptember 16-22. között rendeznek meg országszerte.

Forgalomváltozás Debrecenben

Debrecen – A villamospálya építése miatt szeptember 17-én (szombaton) reggeltől 18-án (vasárnap) estig a Dózsa György utca Füredi út felőli végét közműkiváltási (vízvezeték) munkálatok miatt lezárják. Így szombaton üzemkezdettől vasárnap üzemzárásig terelőútvonalon közlekednek a 12-es, 15-ös, 15Y-os, 31-es és 32-es autóbuszok.

Száz esztendő Debrecen belvárosában

Debrecen – A Debreceni Művelődési Központ – melynek Kossuth utca 1. alatti épülete az idén százesztendős – szeptember 17. és 24. között rendezvénysorozattal ünnepel, „100 éve a belvárosban” címmel.

Játékokkal a környezetért Debrecenben

Debrecen – Ismét a megyeszékhelyen járt az a mozgó kiállítás, mely interaktív játékokkal, kézzelfogható példákkal, élményszerű formában ismerteti meg a diákokat a szelektív gyűjtéssel, a hulladékok újrahasznosításával.

650 év képekben Debrecenben

Debrecen – A Kulturális Örökség Napja alkalmából szeptember 17-én, szombaton fotókiállítás nyílik “A 650 éves Debrecen egy városvédő szemével” címmel.

A vállalkozó kedvűektől ujjlenyomatot is vettek Hajdúnánáson

Hajdúnánás – Nem csupán nézelődhettek a védelmi napon, ki is próbálhatták az eszközöket.

Kis leopárd a debreceni állatkertben

Debrecen - Észak-kínai leopárdkölyök született a napokban a Nagyerdei Kultúrparkban, ami azért is nagy öröm, mert a csöppség érkezése – az európai megmentési program részeként – a veszélyeztetett faj megmaradását szolgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!