HAON Sziréna

2011.10.29. 11:49

Ez történt pénteken Hajdú-Bihar megyében

Nézze meg mi minden történ pénteken Debrecenben és megyénk településein!

Nézze meg mi minden történ pénteken Debrecenben és megyénk településein!

Debrecen – Egy esztendő után újra éjszakába nyúló vetítéssel várta a francia filmek kedvelőit az Apolló mozi.

Minek is kellene örülnöm? – morfondírozott magában átlagpolgár, mert még fülében csengtek a nagy ember szavai: Miért látsz mindent olyan pesszimistán? Nem is értette magát, miért nem tud egy kis vidámságot érezni, pedig az olyan trendi lenne a főnökség szemében. Kutakodni kezdett elméjében hogyan is lelhetne egy cseppnyi kis boldogságot maga körül. Égerházi Péter jegyzete

Debrecen – Az őszi szünetben is érdemes kilátogatni a Nagyerdei Kultúrparkba! Számos új látnivaló várja a látogatókat!

Hajdú-Bihar - A megyei közgyűlés várhatóan viharos ülésén ma tárgyalja a fenntartásában lévő intézmények átadásáról szóló megállapodást.

Debrecen, 2011. október 28., péntek (MTI) - Pedagógiai tananyagokat fejlesztett és eszközöket szerzett be egy 184 millió forintos projekttel a Debreceni Egyetem (DE) vezette háromtagú konzorcium - ismertette Gaál István, a DE tudományegyetemi karok centrumának elnöke pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Debrecen - A 2-es villamos vonal megépítése kapcsán elengedhetetlen kábelfektetés munkálatait az előzetes tervek szerint szeptember 5-től november 20-ig kellett volna elvégezni.

Debrecen - Drámai helyzetbe kerülnek a fogyatékosokat ellátó szervezetek, ha az állami normatíva a költségvetési tervezetnek megfelelően 15 százalékkal csökken.

Debrecen - Átadják ma a Debreceni Egyetem Interregionális Műszaki-Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központot.

Debrecen - Immár harminckilencedik alkalommal tisztelegnek az egykori sikeredző, Rajkai Tibor emléke előtt.

Zsáka - Több mint száz gyerek kergette a labdát a Bozsik Program keretében Zsákán.

Debrecen - A Pikkelysömör Világnap alkalmából Debrecenben pénteken 16 órától a Bőrklinikán a psoriasis betegklub tart nyílt napot, ahol a pikkelysömörös betegek szakmai jellegű előadásokon vehetnek részt, megismerhetik egymást, a gyógymódokat, találkozhatnak kezelőorvosaikkal, ápolóikkal.

A napokban azt nyilatkozta Adamo Coulibaly, a Loki csatára, hogy a magyar lányok furcsa gondolkodásúak és szinte minden helyzetben ugyanúgy viselkednek. Nos, lehet, hogy egy külföldi szerint ilyenek, de szerintem meg gyönyörűek. Azt azonban magyarként sem lehet nem észrevenni, hogy nálunk mindkét nem képviselői rendkívül rosszkedvűen és görcsösen járnak-kelnek szép hazánkban. Tamás Nándor jegyzete

Berettyóújfalu, Földes - Csütörtökön hajnalban Berettyóújfalu Rendőrkapitányság ügyeletére arról érkezett bejelentés, hogy a 42-es számú főúton a Földesi utca irányából több személy dobálja az úton haladó gépjárműveket és egy gépkocsit már megrongáltak.

Debrecen - Jótékonysági konceretet adott a Bikini együttes a debreceni gyermekklinika javára, csütörtökön este a Hódos Imre sportcsarnokban.

Debrecen - A DVSC-TEVA – Budapest Honvéd bajnoki labdarúgó mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében 2011. október 30-án (vasárnap) 14 órától előreláthatólag 19 óráig lezárásra kerül a Nagyerdei körút a Martinovics utca kereszteződéstől a Hadházi út kereszteződésig.

Debrecen, 2011. október 28., péntek (MTI) - Elsősorban felnőttképzési, illetve szaktanácsadási feladatokat lát majd el az Interregionális Műszaki- Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ (MAG Ház), amely 970 millió forintos beruházással, uniós támogatással valósult meg alig több mint másfél év alatt a Debreceni Egyetemen; az épületet pénteken adták át az egyetem agrár- és gazdálkodástudományi centrumában.

Hajdúszovát - A hagyományokhoz híven ez évben is köszöntötték a Hajdúszováti Óvoda Búzavirág csoportjának gyerekei az idősek hónapja alkalmából nagyszüleiket.

Debrecen - A rezsim megdöntése óta látványos fejlődésnek indult az ország.

Debrecen - A Hajdú-bihari közgyűlés ellenzéke a megyék súlytalanná válásától tart.

Berekböszörmény - Nagy Ernő polgármester a település képviselőtestületét tájékoztatta a helyi Kossuth Lajos Általános Művelődési Központjának Iskolájában kialakított informatikai fejlesztésről.

Debrecen, 2011. október 28., péntek (MTI) - Elsősorban felnőttképzési, illetve szaktanácsadási feladatokat lát majd el az Interregionális Műszaki-Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ (MAG Ház), amely 970 millió forintos beruházással, uniós támogatással valósult meg alig több mint másfél év alatt a Debreceni Egyetemen; az épületet pénteken adták át az egyetem agrár- és gazdálkodástudományi centrumában.

Budapest, 2011. október 28., péntek (MTI) - A kormány döntése értelmében az Új Széchenyi Terv keretében megvalósul az M43-as gyorsforgalmi út megépítése Makó és a román határ között, illetve a 4. számú főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti útszakaszának, valamint a Vas és Zala megyei 76. számú főút bizonyos szakaszainak burkolaterősítése.

Debrecen - A vita körülményeiről is vita volt a közgyűlésben.

Debrecen - Irodalmi és történelmi ismeretekre is szükség volt a győzelemhez.

Debrecen - Töklámpás faragó versenyt rendeztek Halloween-hez kapcsolódóan, pénteken délután a debreceni Belvárosi Közösségi Házában.

Debrecen - Igen kritikusan fogalmaztak a Jobbik képviselői a megyei közgyűlés menetével kapcsolatban.

Debrecen - Európában egyedülálló, modern eszközökkel felszerelt a központ.

Debrecen, 2011. október 28., péntek (MTI) - A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés pénteken, a Fidesz-KDNP képviselőinek támogatásával jóváhagyta a megyei fenntartású intézmények átadásáról, illetve a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló megállapodást. A szavazás előtt az MSZP képviselői kivonultak az ülésteremből, a Jobbik politikusai pedig a voksoláskor nemet mondtak az előterjesztésre.

Hajdúhadház - Háromnapos támogatott tanulmányi kiránduláson jártak a hadházi gyerekek.

Általában októberben, a barcogásnak nevezett üzekedési idő alatt ejtik el a pompás trófeájú dámszarvasbikák zömét.

Berekböszörnény - Egy tavaly novemberben elnyert Új Széchenyi terves pályázat keretében összesen 48 millió forintból hajtottak végre fejlesztést a Kossuth művelődési központ általános iskolájában.

Püspökladány - Észak után délen is normalizálódott a közlekedés a városban.

„Suhog a selyem, ragyog a bársony, virít a csike…” ez a címe az Életműdíjas és Aranycsipke-díjas Medgyesi Károlyné Vághy Ida kiállításának, melyet pénteken délután dr. P. Szalay Emőke néprajzkutató nyitott meg az ebesi tájmúzeumban (Ebes, Ady Endre u. 6-8.

Debrecen - A pedagógia, pszichológia és szakmódszertan területeit egyaránt magába foglaló, új tartalmú és szemléletű, korszerű tananyagokat fejlesztettek közel két év alatt a Debreceni Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem munkatársai; az unió által finanszírozott, 184 millió forintos program a pedagógusképzés tartalmi-módszertani és infrastrukturális fejlesztését tűzte ki célul - tájékoztatott pénteken a konzorciumot vezető Debreceni Egyetem.

Debrecen - A mintegy 1,3 kilométernyi szakasz ütemezése későbbre várható.

Debrecen – Vasárnapra virradóan áttérünk a téli időszámításra, az órákat éjjel 3 órakor 2 órára kell visszaállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!