HAON Sziréna

2011.10.30. 15:15

Gránittábla hirdeti a hitvalló elődöket Hajdúsámsonban

Hajdúsámson - Az isteni ige hirdetőjének, a lelkipásztornak megvan a maga feladata, és jól tudja, hogy azért, amit tesz, ahogyan él és szolgál, nem elsősorban a gyülekezetnek tartozik számadással, hanem az ő mennyei urának.

Hajdúsámson - Az isteni ige hirdetőjének, a lelkipásztornak megvan a maga feladata, és jól tudja, hogy azért, amit tesz, ahogyan él és szolgál, nem elsősorban a gyülekezetnek tartozik számadással, hanem az ő mennyei urának. Ugyanis az kéri számon, hogy tudott-e alkalmas és alkalmatlan időben szólni, meglátta-e a bajban lévőket, tudott-e erős lenni, amikor a másik erőtelen volt, és tudott-e bátorítani, amikor a másik félt. Így fogalmazta meg Szabadi Árpád, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperese a lelkészek küldetését vasárnap a református templomban megrendezett liturgián, amely ezúttal kicsit különbözött a megszokottól.

A reformáció napjára is emlékeztek

Nem csak azért, mert a reformáció napjára is emlékeztek vele, hanem most avatták fel azt a gránittáblát, amely emléket állít a településen 1566 óta szolgált 25 református lelkipásztornak. Mielőtt Szabadi Árpád megáldotta és leleplezte volna az emléktáblát, a helyi lelkész, Lovász Krisztián a templom képét és relikviáit megörökítő képet adott át elődei megjelent családtagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!