HAON Sziréna

2011.12.31. 11:36

Ez történt pénteken Hajdú-Bihar megyében

Nézze meg mi minden történt pénteken Hajdú-Bihar megye településein!

Nézze meg mi minden történt pénteken Hajdú-Bihar megye településein!

Debrecen – Az elmúlt napokban ünnepélyes keretek között átadták a tócóskerti Derék utcán található jégcsarnok előtt azt a kondicionáló parkot, amelyet igen vegyes véleményekkel fogadtak a debreceniek és a környékbeliek egyaránt.

Debrecen - Szokásos év végi debreceni bulijukkal búcsúztatták az évet Lukács Laciék telt ház előtt, nagy hangulatban.

Az idén számos madárfaj hazai állományainál figyelhettünk meg kiemelkedően sikeres költési időszakot, s a nyári gólyaszámlálások idején és a fiókák gyűrűzésekor már sejtettük, hogy a mindenki által ismert fehér gólyák költése is jóval sikeresebb lesz, mint az előző években.

Debrecen - Hajnali fél hétkor még szinte éjjeli sötétség uralkodik Debrecen belvárosában, ám másfél óra alatt mint egy hangyaboly, úgy nyüzsög a főtér környéke. Nézze meg tízszeres gyorsításban, hogyan ébred fel Debrecen!

Debrecen - A Berettyóújfalu Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat fk.Lakatos Dávid Szilveszter, 14 éves intézeti nevelt eltűnése ügyében, aki 2011. november 14-én Debrecen, Tégláskert u. 68. szám alatti otthonból engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, azóta tartózkodási helye ismeretlen és életjelt magáról nem adott.

Elmarad a pénteki nap – december 30-a – a Csendes-óceán déli részén található Szamoa szigetén, mely nem messze fekszik a dátumválasztó vonaltól. Üveges Szilvia jegyzete

Hajdú-Bihar -  Jellemzően borongós lesz az ég a mai nap folyamán, s délután átmeneti hószállingózás is kialakulhat a megyében.

Debrecen - Akármilyen szilveszteri sminket választunk, a lényeg, hogy először ne aznap este viseljük, így nem érhet csalódás.

Debrecen - Debrecen adóssága 2007 és 2010 között 8,3 milliárd forintról 27,5 milliárd forintra emelkedett; az önkormányzat 2014 utáni pénzintézeti kötelezettségeinek teljesítését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem látja biztosítottnak.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei az idén is megfelelő erőkkel készültek fel a karácsonyi és szilveszteri ünnepekhez kapcsolódó feladatokra.

Debrecen -  A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítása értelmében 2012. január 1-jétől tilos lesz a dohányzás a közösségi közlekedési eszközökön, a megállókban és ötméteres körzetükben, az aluljárókban, a játszótereken és öt méteres körzetükben, munkahelyeken és közforgalmú intézményekben – többek között a szórakozó- és vendéglátóhelyeken – és öt méteres körzetükben.

Debrecen -  A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítása értelmében 2012. január 1-jétől tilos lesz a dohányzás a közösségi közlekedési eszközökön, a megállókban és ötméteres körzetükben, az aluljárókban, a játszótereken és öt méteres körzetükben, munkahelyeken és közforgalmú intézményekben – többek között a szórakozó- és vendéglátóhelyeken – és öt méteres körzetükben.

Debrecen -  555 millió forintot nyert Debrecen azon a TIOP pályázaton, melynek célja, hogy a pedagógiai és módszertani reformokat támogató infrastruktúrát fejleszthessék a város közoktatási intézményeiben.

Az év végéhez közeledve a többség számadással tölti ezeket a napokat, sorra véve a 2011-es esztendő legemlékezetesebb eseményeit. Fotós kollégáink sincsenek ezzel másként, akik összegyűjtötték az idei év legemlékezetesebb fotóit.

A Berettyóújfalu Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytatSzűcs Anita, 18 éves lány eltűnése ügyében, akit édesanyja utoljára szeptemberben látott majd még egy alkalommal beszéltek telefonon, azóta viszont tartózkodási helye ismeretlen és életjelt magáról nem adott.

Debrecen - Végveszélybe kerül a fogyatékos személyek emberhez méltó szociális ellátása és fejlesztése.

Debrecen - Szigorítani kellett, de miért rögtön Európa legszigorúbb szabályozását vezették be? – kérdezett vissza az egyik Péterfia utcai söröző tulajdonosa (kérte nevét ne írjuk le), amikor véleményét kértük a nemdohányzók védelméről szóló törvény január elsejei változásairól.

Hajdú-Bihar - A Berettyóújfalu Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat fk. Lakatos Csaba Roland, 15 éves intézeti nevelt eltűnése ügyében, aki 2011. november 17-én Debrecen, Tégláskert u. 68. szám alatti otthonból engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, azóta tartózkodási helye ismeretlen és életjelt magáról nem adott.

Debrecen - Habár a börtön lakói számos programon vehetnek részt karácsony ünnepén, a család hiánya megviseli őket.

Budapest - Foglalják rendeletbe, milyen forrásokból fedezik az új létesítmények működését - ajánja az Állami Számvevőszék.

Debrecen - A debreceni "Északi sarkon" bizony télen-nyáron van hó, bármikor készíthetünk hóembert és rendezhetünk egy kiadós hócsatát.

Debrecen - Hajnal Béla Albánia után Észak-Cipruson felügyelte a decemberi népszámlálást.

Hajdú-Bihar - Nézze meg, hogy megy települések és milyen összegű támogatást kapnak a Belügyminisztériumtól!

Debrecen - A világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Szentpétervári Állami Balett látogatott el a cívisvárosba, hogy pénteken egy felejthetetlen produkcióval kápráztassa el a debreceni közönséget.

Hajdú-Bihar - A Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei szervezetének munkatársai az alábbi időpontokban és helyszíneken várják a segítő szándékú véradókat, akik már elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be 65. életévüket, s legalább 56 napja nem adtak vért. (A segítségnyújtáshoz szükséges fényképes igazolvány és TAJ-kártya is!)

Csökmő - Tizenöt éves lett a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar. Születésnapjukat a hagyományos karácsonyi koncerten tartották december 23-án a Faluházban.

Pocsaj - Nem kis dologgal dicsekedhet Pocsajban Kiss Lajosné: több népdalverseny győztesének mondhatja magát.

Debrecen - Számos érdekes programmal készült az újévre a Modem pénteken.

Debrecen - Az Állami Számvevőszék 2014-től további intézkedéseket tart szükségesnek a pénzügyi egyensúly fenntartása érdekében. E megállapításkor több olyan folyamatot figyelmen kívül hagyott, amelyek hatása kalkulálható lett volna – tartalmazza a jelentésre reagáló, Kósa Lajos polgármester aláírásával érkezett sajtóközlemény. Utal arra, hogy az oktatási intézmények, valamint hatósági feladatok egy részének állami átvétele jelentős mértékben alakítja majd át a költségvetés kiadási oldalát, amelyen belül jelenleg a kiadások 60 százalékát jelentik az intézményi kiadások. 2013 után lényegesen kisebb teherrel kell számolni – fogalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!