HAON Sziréna

2012.01.15. 14:48

Fejlesztés a kultúra és a testkultúra épülésére

Debrecen - Alig akad olyan része a Dóczy Gimnáziumnak, amely ne újult, alakult volna át azután, hogy több mint háromszáz millió forintos fejlesztés valósult meg Debrecen egyik legpatinásabb oktatási intézményében.

Debrecen - Alig akad olyan része a Dóczy Gimnáziumnak, amely ne újult, alakult volna át azután, hogy több mint háromszáz millió forintos fejlesztés valósult meg Debrecen egyik legpatinásabb oktatási intézményében. A kilencven százalékban európai uniós pályázati pénzből végrehajtott beruházás során Szabó Magda egykori iskoláját akadálymentesítették, a tornaterem szertornára alkalmas helyiséggel bővölt, az udvaron pedig kézilabdára, kosárlabdára és teniszre egyaránt alkalmas műanyag borítású sportpálya és a hozzá tartozó atlétikai pálya épült. Az udvart egy mésik részét járólapokkal burkolták, ugyanott kertecskéket alakítottak ki a Bibliából ismert növények termesztésére.

A tetőtér beépítésének köszönhetően új termek jöttek létre elsősorban a művészeti oktatást szolgálatára: színházterem a színjátszóknak, ének- és rajzterem, az utóbbi szertárral, valamint a színházteremből leválasztható kis szobácska a számítógépes nyelvi teremmel az idegen nyelvi oktatást segíti. A projekt önrészének kétharmadát a fenntartó Tiszántúli Református Egyházkerület fizette.

A 2013-as tanév alkalmával az anyaintézmény Református Kollégium 475. évfordulóját ünnepli, valamint a jogelőd, a Dóczi Leánynevelő Intézet alapításának 175. évfordulóját is. HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!