HAON Sziréna

2012.02.26. 19:56

Az érdek csatlósokat keres

<p style="text-align: left;">Debrecen - A kommunizmus szelleme ma is köztünk van és fojtogat - jelentette ki dr. Pósán László országgyűlési képviselő (Fidesz) a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából az Egyetem téri Melocco szobornál tartott megemlékezésen.

Debrecen - A kommunizmus szelleme ma is köztünk van és fojtogat - jelentette ki dr. Pósán László országgyűlési képviselő (Fidesz) a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából az Egyetem téri Melocco szobornál tartott megemlékezésen.

Dánielffy Zsolt felidézte, hogy a kommunizmus elleni harcban sok igaz hazafi adta életét, de nem csak ők az áldozatok, hanem az egyedül maradt férjek, feleségek, az apa nélkül felnőtt gyerekek is. Áldozatok azok, akik abban a rendszerben voltak fiatalok, bezárva, nem nézhettek körül a világban.

Külső támogatással

- Amikor 1947. február 25-én Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt elnökét elhurcolták, már akkor világossá vált, hogy a kommunista ideológia és rendszer önerőból nem életképes Magyarországon, csak külső támogatással. Ilyen támogatása mindig volt, szelleme pedig ma is itt él köztünk és fojtogat - mondta Pósán László.

Felidézte, hogy a kommunizmus képviselői hoggan "árusították ki a hazát" a XX. század során a saját hatalmuk érdekében, amiért semmi sem volt drága nekik. 1920-ben pedig sorra "szaladgáltak" a Kisantant országaiba, hogy befeketítsék Magyarországot - mondta a képviselő, megjegyezve: a történelem ismétli önmagát. Figyelmeztetett: a külső támogatók sohasem önzetlenül, hanem a saját érdekükben cselekszenek.

- A rabló privatizáció vagy az energiaszektor bagóért való kiárusítása is ezen érdekeket szolgálta, és ennek a levét isszuk ma is. A magyar emberek 2010-ben azt mondták, elég volt, az elvtársak pedig szaladgálnak külső támogatóikhoz. Emiatt hazánk olyan támadássorozatnak van kitéve, ami a II. világháború óta párját ritkítja. A küldső gazdasági érdekköröknek ugyanis nem tetszik, hogy csökken az itteni profitjuk. Az eladósítás az országok ketrecbe zárása és a kormány azon dolgozik, hogy ebből kiszabaduljunk - magyarázta Pósán László. - A nagyhatalmi érdekek nem partnereket, hanem cstalósokat keresnek. 2010-ig jó csatlósaik voltak, most nincsenek. Ezért komoly támadásokra számíthatunk még - intett. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!