HAON Sziréna

2012.03.17. 22:05

Presbiteri konferenciának adott otthont Nyíracsád református egyházközsége

Nyíracsád - Március 17-én Nyíracsád adott otthont a Hajdúvidéki Református Egyházmegye keleti kiskörének idei első presbiteri konferenciájának.

Nyíracsád - Március 17-én Nyíracsád adott otthont a Hajdúvidéki Református Egyházmegye keleti kiskörének idei első presbiteri konferenciájának.A hitmélyítő csendes napon hét település – Nyírábrány, Fülöp, Vámospércs, Nyírmártonfalva, Hajdúsámson, Nyíradony és Nyíracsád - presbiterei, gyülekezeti tagjai találkoztak, s hallgatták lelkipásztoraik igehirdetését. A konferenciára mintegy hetven vendég érkezett, akiket Ács Ferencné, a házigazda egyházközség lelkipásztora köszöntött, majd Nagy Istvánné Ács Erzsébet vezetésével a Nyíradonyi Református Egyházközség énekkarának szolgálata vitte közelebb a hallgatóságot a nap hangulatához.

Egy szív és egy út

A konferencia résztvevői Csire Imre hajdúsámsoni gondnok helyettestől hallgathatták a bizonyságtételt, majd Nagy Istvánné Ács Erzsébet a nyíradonyi gyülekezet lelkipásztor asszonya Jeremiás próféta gondolataival kezdte az áhítatot. – Az örökkévaló Isten két dolgot ajánl fel nekünk ahhoz, hogy jó dolgunk legyen: egy szívet, ami megmutatja a helyes irányt, és egy utat, ami hozzá vezet. Jó dolgunk csak akkor lehet, ha az egy szív és az egy út áldása a miénk – fogalmazott a lelkipásztor asszony. A konferencia további részében Ács Ferenc vámospércsi lelkipásztor a szent keresztségről, Ács Ferencné, valamint Pázmány József nyírmártonfalvai lelkipásztorok a böjt ószövetségi és újszövetségi értelmezéséről, Lovász Krisztián hajdúsámsoni lelkipásztor pedig Kálvin János tanításában és a II. Helvét Hitvallás szerint értelmezte a böjtöt.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!