HAON Sziréna

2012.05.18. 15:19

Tanulást segítő konzorcium a Debreceni Egyetemen

Debrecen - Angol és magyar nyelvű tananyagot és módszertant fejleszt a Debreceni Egyetem három konzorciumi partnerével, abból a csaknem 100 millió forintból, melyet európai uniós pályázaton nyert.

Debrecen - Angol és magyar nyelvű tananyagot és módszertant fejleszt a Debreceni Egyetem három konzorciumi partnerével, abból a csaknem 100 millió forintból, melyet európai uniós pályázaton nyert. A Debreceni Egyetem és három konzorciumi partnere, a Pécsi Tudományegyetem, a Kaposvári Egyetem és az Eszterházy Károly Főiskola matematika, fizika és műszaki informatika intézetei az 5 darab angol nyelvű, 8 darab magyar nyelvű tananyag, valamint 4 darab angol nyelvű elektronikus feladattár fejlesztése révén a digitális tananyagokra való átállást, minőségi oktatási és tanulási készségek kialakítását tűzte ki célul. – A modern, naprakész, elektronikus alapokon és tartalmakon nyugvó képzési struktúra kialakítása a résztvevő felsőoktatási intézmények nemzetközi szintű versenyképességét is növelheti” – mondta dr. Kozma László, a projekt szakmai vezetője.

A középiskolai oktatásból a felsőfokú gazdasági és műszaki képzésbe került hallgatók felzárkóztatása, matematikai készségeinek fejlesztése eddig is fontos részét képezte az intézmények képzési programjának. Az új, e-learning alapú tananyagok és oktatási módszertanok kidolgozásának köszönhetően nemcsak a gazdasági és mérnöki szakmai tárgyak stabil, matematikai megalapozása történik a jövőben, hanem a digitális tananyagokra való átállás megkönnyítését is szolgálják az újonnan kifejlesztett tartalmak.

Az elektronikus tanulási környezetbe helyezett matematikai alapok tananyag- és módszertani fejlesztéseit többek között olyan szakmai támogatók segítik, mint a bécsi Vienna University of Technology és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!