HAON Sziréna

2012.06.09. 14:26

50 ifjú tehetség II. - Meglepte az olimpiai részvétel

Debrecen - Madarász Tamás néhány hónapja leállt a versenyzéssel, de a játékokra ismét „odateszi" magát. A közelmúltban eldőlt, hogy az ökölvívó Varga Miklós és az úszó Risztov Éva mellett egy dzsúdós is képviseli térségünket a londoni olimpián: Madarász Tamás a DSC-SI cselgáncsozója is öregbíti megyénk hírnevét az angol fővárosban.

Debrecen - Madarász Tamás néhány hónapja leállt a versenyzéssel, de a játékokra ismét „odateszi" magát. A közelmúltban eldőlt, hogy az ökölvívó Varga Miklós és az úszó Risztov Éva mellett egy dzsúdós is képviseli térségünket a londoni olimpián: Madarász Tamás a DSC-SI cselgáncsozója is öregbíti megyénk hírnevét az angol fővárosban.A dzsúdósoknál a férfiak közül – súlycsoportonként – huszonkét sportoló jut ki az olimpiára a versenyeredményeinek köszönhetően. Az európai szövetség azonban két szabadkártyát is biztosított a 90 kg-osok számára, ezért a kontinentális ranglistán elfoglalt helyezése alapján Madarász is ott lehet az ötkarikás játékokon! Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott keretét nyolc dzsúdós alkotja majd Londonban.

A debreceni cselgáncsozónak az egyik közösségi oldalon hívta fel a figyelmét csapattársa, Pekli Mária, hogy készülhet a játékokra. - Nem tudtam mire vélni, de azt mondta, nézzem meg a nemzetközi szövetség honlapján közzétett listát – nyilatkozta az öröm pillanataiban Madarász, aki nemrég hagyott fel a versenyszerű dzsúdózással, de most újra gőzerővel készül. – Nagyon örülök a lehetőségnek, élek vele, abszolút pozitívan állok a kihívás elé. Teher nélkül, felszabadultan küzdhetek Londonban, ebből akár jó is kisülhet, a maximumot próbálom majd nyújtani. Az edzésekkel eddig sem álltam le, naponta tréningezem, így nem okoz gondot beleállni a még keményebb munkába – fogalmazott Madarász Tamás. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!