HAON Sziréna

2012.06.13. 16:06

Az időjárástól függetlenül nyár tölti be tereket

Debrecen - Az infrastruktúra fejlesztéssel egyidejűleg a hagyományos helyszínek mellett egyre újabb tereket von be a város a kulturális rendezvények megtartásához.

Debrecen - Az infrastruktúra fejlesztéssel egyidejűleg a hagyományos helyszínek mellett egyre újabb tereket von be a város a kulturális rendezvények megtartásához.Erre hívta fel a figyelmet Somogyi Béla alpolgármester a Debreceni Nyár csaknem három hónapos rendezvénysorozatát beharangozó szerdai sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, szinte minden napra jut valamilyen program, melyek beharangozásáról immár maguk a résztvevők gondoskodnak a a Debreceni Nyár eseményeit beharangozó honlapon.

 

„Sűrű” ez a hét vége is

 

A Főnix Rendezvényszervező Kft. rendezvényigazgatója, Bódor Edit arra hívta fel a figyelmet, hogy már ezen a hét végén több, nagy érdeklődésre számot tartó programból lehet választani. Pénteken a Huncut Fesztivál, szombaton a Múzeumok Éjszakája, vasárnap a Vojtina Bábszínház „Kapuzárása” vonzhatja a látogatókat, a könnyűzene kedvelőinek ráadásként ajánlotta a Rocksuli pénteki és szombati vizsgakoncertjeit.

 

Megszokottak és újszerűek

 

A továbbiakban már hagyományos rendezvények is színesítik a Debreceni Nyár műsorkínálatát. Ilyen a hét végétől augusztus 11-ig tartó Cívis Korzó programsorozata, valamint a június 29-július 1. közötti Szomszédolás a Kossuth téren. A Debreceni Jazz Napokat is a nyári rendezvény dömpingbe illesztették, július 6-8. között a Nádor utcai Retró Sörkert, valamint a Kossuth téren zenélnek a résztvevők. Július 25-29. a 25. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál időpontja. Augusztus 2-5. között kerül sorra a Debreceni Borkarnevál, míg a Nyári Színházi Esték sorozata június 20-án a Kölcsey Központban kezdődik, és az utolsó előadást augusztus 15-én rendezik a régi városháza udvarán. HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!