HAON Sziréna

2012.06.14. 07:15

Jegyzet: Jól kezelik!

<em>Jaj, nem! Az Állami Számvevőszék nem úgy gondolta, hogy az önkormányzatoknál korrupció lenne, csak azt mondták, hogy éppenséggel, ha olyanok volnának egyes emberek, akkor akár lehetne.</em><strong> Szabó Katalin jegyzete.</strong>

Jaj, nem! Az Állami Számvevőszék nem úgy gondolta, hogy az önkormányzatoknál korrupció lenne, csak azt mondták, hogy éppenséggel, ha olyanok volnának egyes emberek, akkor akár lehetne. Szabó Katalin jegyzete.

Majdnem ugyanezekkel a szavakkal mentegetőzött szerdán reggel a Kossuth Rádióban az Állami Számvevőszék főosztályvezetője. Azért kényszerült erre, mert előző nap beszámolt a felmérésükről, amely kimutatta, hogy az önkormányzatoknál a legnagyobb a korrupció veszélye.

Ugrott is azonnal Láng Zsolt, az országgyűlés  önkormányzati bizottságának fideszes elnöke, s visszautasította a kijelentést.

És jött a válasz: „Csak félreértésről van szó! Nincs vita az Állami Számvevőszék és az Országgyűlés önkormányzati bizottsága bizottsága között. Az igaz, hogy veszélyes üzemnek számítanak, de jól kezelik ezt a problémát” - mentegetőzött Németh Erzsébet, az ÁSZ főosztályvezetője.

Fájt hallani, ahogy a szakmájában nyilván elismert (különben hogy kerülne ebbe a beosztásba?) ember mentegetőzni kényszerül, holott senkit nem vádolt. Tényt közölt, ami több mint ezer megkérdezett önkéntesen adott válaszain alapul.

Tegyük félre, mit gondolunk az önkormányzati korrupcióról. Elég arra figyelni, mekkora tiszteletet élvez a hozzáértés a politikus előtt, mire számíthat, aki nem elég alázatos. Így vész el a hitele a jónak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!