HAON Sziréna

2012.06.11. 18:31

Könnyítések a Hajó utcán a gyalogosoknak

Debrecen - A Csokonai és a Jókai utcán megvalósult felújítás után, ezúttal a Hajó utcát és a Bethlen utcát összekötő legforgalmasabb gyalogos átjáró átépítését kezdték meg.

Debrecen - A Csokonai és a Jókai utcán megvalósult felújítás után, ezúttal a Hajó utcát és a Bethlen utcát összekötő legforgalmasabb gyalogos átjáró átépítését kezdték meg. A beruházásra annál is inkább szükség van, mivel itt található az Arany János Általános Iskola, így nap, mint nap rengeteg gyermek használja a Libakertet és a Bethlen utcát összekötő szakaszt – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Papp Csaba, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője. Mint elhangzott, a gyalogosok testi épségének megóvása érdekében az egyre forgalmasabb Hajó utcán hosszú fekvőrendőrt is építenek, ezzel korlátozva az áthaladó autók sebességét. Emellett csökkentik az átjáróhoz vezető lépcsősor meredekségét, ami komoly segítséget jelent az idősebbeknek, továbbá a másfél millió forintos beruházással a babakocsis kismamákra és a mozgáskorlátozottak is gondoltak egy térburkolatú, korláttal ellátott rámpa kialakításával. Papp Csaba ígéretet tett arra, hogy az átépítés június közepére befejeződik, s előrevetítette, hogy a közeljövőben a Honvéd utcán is kezdődnek felújítási munkálatok. HBN-TOB

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!