HAON Sziréna

2012.06.04. 07:25

Megkérdeztük: Ön szerint szemetelősek–e a magyarok?

– Nem hiszem, hogy különösen jellemző lenne ránk a szemetelés, legalábbis nem jobban, mint más nemzetekre – vélte Hornyák Endre.

– Nem hiszem, hogy különösen jellemző lenne ránk a szemetelés, legalábbis nem jobban, mint más nemzetekre – vélte Hornyák Endre.– Szerintem nagyon sok szemetet eldobálnak a magyarok. Ha hazafelé megyek sokszor látom, hogy az árok tele van csokis papírral és kenyérhéjjal – tudtuk meg Gólya Gerdától. – Sok ember lusta elmenni a legközelebbi kukáig, inkább elhajítja az utcán ami nem kell neki. Habár úgy hallottam Londonban még nálunk is koszosabbak az utcák – mondta Kővári Kamilla. Zajácz Petra szerint is a lustaság a legfőbb oka a sok szemétnek.

– Azt tapasztalom, hogy az emberek nem törekednek arra, hogy tisztábbak legyenek az utcák, elköpködik a rágót és eldobálják a dobozokat, papírokat. Szerintem ezen még szigorítással sem tudnának segíteni – vélekedett. – Jellemző a magyarokra és nem csak az utcán hajítják el a szemetet, hanem sokszor a közterületeken kint hagyják a rossz TV–ket vagy a tönkrement, megunt bútorokat – számolt be Kocsis Noémi. – Sajnos szinte mindenhol látni szemetelő embereket a városban, legtöbbször megpróbálják észrevétlenül csinálni, azonban nem lehet más nemzetekkel összehasonlítani a magyart, mivel nagyon eltérőek a szokások – állította Bádogos János.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!