HAON Sziréna

2012.06.23. 09:40

Minden földnek gazdát!

Hajdúszoboszló - Nincs szó új államosításról, az államnak viszont feladata a nemzeti vagyon védelme, és annak a hasznosításáról gondoskodni, amit egy szervezet tehet meg, a Nemzeti Földalap – mondta Jakab István, a Magosz elnöke a fürdővárosban megtartott pénteki fórumon.

Hajdúszoboszló - Nincs szó új államosításról, az államnak viszont feladata a nemzeti vagyon védelme, és annak a hasznosításáról gondoskodni, amit egy szervezet tehet meg, a Nemzeti Földalap – mondta Jakab István, a Magosz elnöke a fürdővárosban megtartott pénteki fórumon.Ezen a mezőgazdaság jelenlegi helyzetéről beszélt, különös tekintettel a „földkérdésre”. Ezúttal is hangsúlyozta, hogy minden gazdának rendeznie kell a tulajdonát, illetve bérletét, és mindenki gondolja át, mit szeretne rövid, illetve hosszú távon, és úgy kössön megállapodásokat.

Az állami földek hasznosításáról szólva az elnök úgy fogalmazott, ha már nyolc éven keresztül ki voltak zárva a hasznosításából, akkor most a gazdákhoz kell kerülniük. Ehhez kapcsolódva méltatlan támadásnak nevezte a parlamenti ellenzék oligarcházását, mert szerinte nem egy bizonyos 300 hektár föld sorsáról kellene vitatkozni, hanem a többi 5 millió megfelelő hasznosításáról. Mint mondta, nagyon fontos minden földterületet felkutatni, lajstromba venni, mert csaknem egymillió hektárra tehető azon területek nagysága, amelyeknek a tulajdonosai nem ismertek, illetve a nyilvántartásban nem szerepelnek.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!