HAON Sziréna

2012.08.12. 20:33

A Hajdúság bemutatkozott hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - Önálló standdal mutatkozott be valamennyi hajdúváros, egyebek között Dorog műveltségi totóval és színházjeggyel kedveskedett, Nánás a szociális földprogramban megtermelt dinnye kóstoltatásával, Hadház remek toroskáposztával, Szoboszló friss termálvízzel és a városban pörkölt kávéval, Vámospércs piroggal, kacsasülttel és tormával, Polgár mézzel és pálinkával, a házigazda Böszörmény pedig sok más között hentes remekművekkel várta a közönséget.

Hajdúböszörmény - Önálló standdal mutatkozott be valamennyi hajdúváros, egyebek között Dorog műveltségi totóval és színházjeggyel kedveskedett, Nánás a szociális földprogramban megtermelt dinnye kóstoltatásával, Hadház remek toroskáposztával, Szoboszló friss termálvízzel és a városban pörkölt kávéval, Vámospércs piroggal, kacsasülttel és tormával, Polgár mézzel és pálinkával, a házigazda Böszörmény pedig sok más között hentes remekművekkel várta a közönséget.Emellett mintegy ötven kiállító vett részt a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium területén berendezett kiállítócsarnokban. Bemutatkozott a helyi kereskedelmi és iparkamara is, a tagjai szlovák, román és ukrán üzletemberekkel találkoztak, hogy az együttműködésről tárgyaljanak.

Életérzés is

Immár tizedik éve az intézmény a helyszíne a traktorhúzó bajnokságnak, amely idén Európa Kupává nőtte ki magát. Holland, dán, francia, német és magyar versenytraktorok kápráztatták el a közönséget a 4,5 tonnás gépcsodák döntőjében. Hajdúböszörményben és Kelet-Európában az első alkalommal sorra kerülő nagyszabású rendezvényen több, mint nyolcezren vettek részt a hétvégén.

A Traktorhúzó Európa Kupa hajdúböszörményi szervező bizottsága és az Európai Traktorhúzó Szövetség nevében Jan Buitenhuis elnök adta át az elismeréseket a versenyzőknek, miközben kiemelte, a traktorhúzás egy olyan technikai sport, ami egyben életérzés. A szervezők már döntöttek, jövő augusztus közepén újra lesz Hajdúsági Expo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!