HAON Sziréna

2012.08.31. 12:45

Csokonai fesztivált tartanak októberben Debrecenben

Debrecen - Az ország egyik legjobb színháza vagyunk, most pedig izgalmas, sok jó produkciót sejtető, szép estéket ígérő évadot kezdünk – mondta egybek mellett a társulati évadnyitón Vidnyánszky Attila.

Debrecen - Az ország egyik legjobb színháza vagyunk, most pedig izgalmas, sok jó produkciót sejtető, szép estéket ígérő évadot kezdünk – mondta egybek mellett a társulati évadnyitón Vidnyánszky Attila.Az igazgató pénteken délelőtt a Csokonai színház nézőterén helyet foglaló kollégáihoz szólt, akiket előzőleg Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere üdvözölt.Elmondta, hogy az évadterv már a nemzeti színházi státusz jegyében állt össze, ezért van balett-bérlet is. A tavailynál több, 300 fölötti előadásszámra készülnek, emelve természetesen a nézőszámot is. Nem csak reményét, hanem határozott bizakodását fejezte ki, hogy néhány, pénzügyileg igen szűk esztendő után elindulnak végre fölfelé – de legalább lejjebb már biztosan nem csúszunk – fogalmazott.

Bejelentette, hogy október 14-től megtartják az első Csokonai Fesztivált, amellyel megszólítják a társulatot és az előadásaikat szerető, őket támogató közönséget, illetve meghívnak fontos színházi embereket. Terveik szerint egy hét alatt lejátsszák sok fontos előadásukat, s családias beszélgetésekre nyílik alkalom. A DESZKA fsztiválra mindössze 5-6, de kiemelkedő hazai előadást szeretnének meghívni, több külföldön készülő - főként magyar nyelvű - produkció mellé.

 

A Fodrásznő sikere folyamatosan dicsőséget hoz a Csokonainak

Sosem nyitunk és zárunk évadot, összefolyik minden mindennel - kezdte beszédét Vidnyánszky Attila igazgató, bejelentve, hogy előző este a szarvasi fesztiválon a Fodrásznő című előadással a főszereplő, Szűcs Nelli a legjobb női alakítás, a rendező, Viktor Rizsakov pedig a legjobb rendezés díját kapta.

Az évadnyitó ülésen elhangzott: azért kell nyáron is dolgozniuk, mert sok helyre kapnak meghívást. Már tudható például, hogy a Mária című musicallel részük lesz a jövő évi fővárosi augusztus 20-i rendezvények megvalósításában Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!