HAON Sziréna

2012.08.28. 11:42

Elmarad a tanévkezdés Gáborjánban

Gáborján - A szentpéterszegi általános iskola tagintézményeként működő gáborjáni általános iskolában nem kezdi egyetlen lurkó sem a tanévet, a szentpéterszegi fenntartó ugyanis úgy okoskodott, egy helyen, egy épületben, több támogatással tudja vállalni az oktatási intézmény működtetését Szemtpéterszegen.

Gáborján - A szentpéterszegi általános iskola tagintézményeként működő gáborjáni általános iskolában nem kezdi egyetlen lurkó sem a tanévet, a szentpéterszegi fenntartó ugyanis úgy okoskodott, egy helyen, egy épületben, több támogatással tudja vállalni az oktatási intézmény működtetését Szemtpéterszegen.Mint ahogy korábban megírtuk, 120 gáborjáni iskolást érint a döntés, a szülők nem akarnak belenyugodni, helyben szeretnék járatni a gyerekeiket, vagy berettyóújfalui tagintézményként képzelik el a folytatást.

A mai állapot szerint a gáborjáni szülők körülbelül 15 gyereket Újfaluba írattak, 70-75 iskolás Esztárban (szintén tagja az intézményfenntartó társulának), a többi Szentpéterszegen folytatja az iskolát. A számok még változnak, hiszen e percekben is érdeklődnek-kutakodnak a szülők, s a tankönyvosztás sem kezdődött még el.

 

Részletek hamarosan a HAON-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!