HAON Sziréna

2012.08.27. 14:49

Hogyan tovább az óvodatűz után Hajdúsámsonban?

Hajdúsámson - Feltételezhetően elektromos zárlat miatt keletkezett tűz a hajdúsámsoni óvoda kazánházának tetőterében vasárnap délután, aminek következtében 500-600 kisgyerek évkezdése került veszélybe a településen.

Hajdúsámson - Feltételezhetően elektromos zárlat miatt keletkezett tűz a hajdúsámsoni óvoda kazánházának tetőterében vasárnap délután, aminek következtében 500-600 kisgyerek évkezdése került veszélybe a településen.

A vasárnapi tűzeset másnapján már megkezdődtek a romeltakarítási munkálatok, amelynek kellős közepén sikerült néhány szót váltanunk Hamza Gábor polgármesterrel. Ahogy az ismeretes vasárnap délután az óvoda kazánházának tetőterében keletkezett tűz, aminek következtében elszívók, alumínium kémények és maga a tetőszerkezet égett. Mivel az óvoda szomszédságában éppen városnapi rendezvényt tartottak, így a helyiek közül többen azt gondolták, hogy egy bemutatóra érkeznek a szirénázó tűzoltóautók.

- A tűz utáni reggelen azonnal nekiláttunk a romeltakarításnak, kedden pedig várhatóan épületgépészeti szakemberek is megvizsgálják a lángokban megsérült tetőszerkezetet, majd az elkészült kárbecsléssel a biztosítóhoz fordulunk – mondta el Hamza Gábor. Emellett megtudtuk, hogy bár a károk előzetesen úgy tűnnek, hogy enyhébbek a vártnál, továbbra is 50-100 millió forint közé saccolják a várható teljes felújítást. - Biztosra mondhatom, hogy kedden már fogadni tudjuk azokat az óvodásainkat, akiknek a szülei nem tudják megoldani a szünidei elhelyezést, elsején pedig a többi gyermeket is várja az intézmény. A termekben zavartalanul folyhatnak a foglalkozások, a tornateremet pedig átrendezzük, hogy a csoportfoglalkozások is biztosítottak legyenek. Az egyetlen probléma az étkeztetés körül akadt, hiszen a konyha tetőszerkezete is megsérült a lángokban, de azt a szomszédos általános iskola konyháján keresztül sikerült megoldanunk, így minden biztosított az évkezdésre – foglalta össze Hamza Gábor, Hajdúsámson polgármestere.

 

-HAON-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!